Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


MAX CARP bemutató (Lemmer Ádám, MAX CARP)
Cikkek

A MAX Carp Fish Food Dependence, mint vállalat a legnagyobb valószínűség szerint sosem fog elérni olyan méreteket, hogy egy olyan nagy konglomerációvá alakuljon, amely alkalmazottak ezreit foglalkoztassa. És éppen ezért kezeskedhetünk azért, hogy csak olyan emberek foglalkoznak a pontyozó csalik készítésével, akiket egy dolog biztosan összeköt: minden élő iránti, s legfőképp a pontyok iránti szeretet. Ez a legfontosabb szempont és garancia a legmagasabb minőség megőrzésére.

Úgy gondoljuk, hogy sok közös vonásunk van veled, és főleg a pontyokkal. Azáltal, hogy igyekszünk termékeinkkel hozzájárulni a ti horgászszerencsétekhez, és hogy a pontyoknak ellenállhatatlan ínyencségeket kínálunk, a jól végzett munka elégedettsége tölt el minket. Olyan termékek széles választékát kínáljuk amelyeknek "szíve és lelke van" s mindezt azzal a céllal, hogy a legigényesebb vásárlóink is elégedettek legyenek. A termékek gyártása során a legmagasabb minőséghez ragaszkodunk, elsősorban az ízek terén. Mint ahogy azt biztosan tudod, a ponty jó néhány receptorral rendelkezik, amelyek segítségével azonosítja az adott élelmet, ezt követően eldönti, hogy azt elfogadja-e. Ezért a sikeres pontyhorgászat érdekében szükséges tudni, hogy az íz legalább olyan fontos, mint az illat és a tápanyagtartalom. Ahhoz, hogy a ponty tudja, milyen az íze az élelemnek, nem kell felvennie azt. A mi bojlikeverékeink 36 összetevőből állnak, amelyek az ízek, illatok és a tápérték különleges harmóniáját adják. Az összetevők kiválasztása során különös figyelmet szentelünk azok minőségére és egyediségére, amelyek nektek mint vásárlónknak, biztosítja a csali hatékonyságát. Éppen ezért kínálhatunk olyan kiváló termékeket megfizethető árakon, amelyek segítségével bármilyen vízben sikeresen horgászhattok pontyokra (feltéve, hogy abban a vízben tényleg van ponty! ) Annak ellenére, hogy azonnali reakciót kiváltó csaliról van szó, a kiegyensúlyozott összetételnek köszönhetően a pontyok állandóan (hosszú távon) keresni fogják azt. Ez annak is köszönhető, hogy ez a bojli gyorsan emészthető (emésztőenzimek és baktériumok hatása miatt), és nem terheli meg a hal emésztőrendszerét. Az, hogy a MAX Carp termékek miért ilyen fontosak a pontyok számára, mindenesetre örökre a pontyok titka marad, hisz senki sem képes ponttyá válni vagy megkérdezni tőlük. Ebből kifolyólag az egyetlen elfogadható mérce a kifogott halak mennyisége és nagysága.

 

news: maxcarp1.jpg

 

news: maxcarp2.jpg

Pavel Prevor egyéni rekordja 29,17 kg  ; 600 hektár vízterületről

MAX Carp Motiváció

A Csehországban található cég 33 teszthorgásszal rendelkezik, akik folyamatos tesztelések és versenyek révén fejlesztik a termékeket. A csapatok a MAXimumot kívánják elérni, folyamatos és magas minőségi szintet képviselve termékeik révén, melyet számtalan eseményen sikerült is bebizonyítani, pl. 2006-ban a World Carp Classic-on 150 csapat részvételével megrendezett versenyen megszerezték az összesített 5. helyezést. Természetesen a motiváció sokféle eredetű lehet, de a legfontosabb, hogy az évek során kiharcolt eredményeiket megőrizhessék, sőt további győzelmeket aratva a hazai versenyeken és a külföldi vizeken is, ezáltal öregbítve a MAX Carp nevet.

 

news: maxcarp3.jpg

Pavel Prevor és egy hazai szépség

Európai eredmények:
- 2006 World Carp Classic Franciaország
1. helyezés a szektorban
- Jiří Jelínek és Vladimír Pazdera (MAX CARP team)
4. helyezés a legnagyobb halért - Jiří Jelínek (MAX CARP team)
5. helyezés az összesítettben - Jiří Jelínek es Vladimír Pazdera (MAX
CARP team)
Tekintettel arra, hogy 150 csapat vett részt a versenyen (a világ
csúcspontyozói), ezeket az eredményeket óriási sikernek tartjuk.

2006-ban a World Carp Classic-on 150 csapat részvételével megrendezett versenyen megszerezték az összesített 5. helyezést a cég tulajdonosai
-    II. Top Secret Carp Cup
-   III. helyezett Vladimír Pazdera   Martin Čermák
Több mint 10 éve már minden nagyobb és fontosabb horgásztavunkon, folyónkon megfordultak hazánkban, többek között a méltán híres háromfai versenyeken is bizonyították hozzáértésüket.
Magyarország:
-    Bojli Show 2005 Háromfa
I. helyezés   MAX CARP TEAM   Ivan Juricka   Jiri Fanta
-    Bojli Show 2006 Háromfa
1.  Max Carp 1   Czech Republic  6   129,55 kg.
2.  Max Carp 2  Czech Republic  10  122,65 kg.
3.  Max Carp 3  Czech Republic  22  116,60 kg.

-    Bojli Show 2008 Háromfa
III. helyezés:  MAX CARP TEAM 1  81,35kg Ivan Juricka  Jiri Fanta
-    Bojli Show 2009 Háromfa
I. helyezett         MAX CARP TEAM II.
Petr Smísek      Kouba Frantisek
II. helyezett        MAX CARP TEAM I.
Ivan Juricka      Jíri Fanta
Külön díj:
Legeredményesebb horgász: Kouba Frantisek

-    Challenge Week 2009: Alapanyaggyártók Győztese

-    Challenge Week 2007
I.    helyezett   MAX CARP TEAM   Kouba Frantisek   Petr Smísek


news: maxcarp4.jpg

2006 őszén a háromfai versenyen a MAX Carp triplázott, elhozta mindhárom dobogós helyet mely Magyarország 100 órás Bojlis versenytörténelmében egyedülálló rekord!

A háromfai versenyeken rendszeresen részt vesznek a csapatok, ami annak is köszönhető ,hogy a termékek nagy része Magyarországon lett kifejlesztve, éppen ezért is nyugodt szívvel ajánljuk a Magyar Bojlis specialisták részére.


news: maxcarp5.jpg

A1 Roll Pop-Up különlegesség

A Max Carp fejlesztések már több mint 10 éve töretlenül zajlanak, melynek legfőbb iránya a pontyoknak felkínált csalik tartósítás nélküli elkészítése.  A kísérleti fejlesztésekről annyit érdemes megemlíteni, hogy a kezdetekben a 150 féle recepthez további 150-170 esszenciális kivonat tartozott ,melyek a  világ különböző tájairól származnak. Az esszenciális kivonatoknak köszönhetően nem kellett a természetben nem megtalálható kémiai adalékokkal, vegyi úton előállított aromákkal telíteni a bojlit, ezáltal is sikerült létrehozni olyan termékeket, melyek jelentős különbséggel bírnak a halak számára is. Az esszenciák töménységének valamint a további alapanyagok frissességének köszönhetően a bojli olyan tulajdonságokkal rendelkezik ,melyet célul tűztünk ki:

-    az egyik legfontosabb jellemző a tartósítószer mentessége melyet az alapanyagok előállítása/ félkész termékek gyártása révén tudnak véghezvinni.
Tartósítószerek: Napjainkban szinte mindenhol kapcsolatba kerülünk ezekkel a készítményekkel annak érdekében, hogy pl.:  ételeink frissessége sokáig eltarthatóvá váljon. Egy dolgot azonban sokan nem ismernek ezzel kapcsolatban, hogy a bojli és haleledelek kapcsán miként is hat ezen apró tényező a halak illetve tavak biológiai egyensúlyára. A hangsúly a csalink (bojli) lebomlásával kapcsolatos időtartamra terelődik.
Hogyan viselkedik a vízben a tartósítószerrel készült bojli: első és legfontosabb információ hogy ezek a termékek nehezebben dolgoznak a víz alatt. Először az illatukat majd rövid idővel (ha van olyan tulajdonságuk) ízűket is elveszítik. Innentől kezdve nem más, mint egy golyó formájú lebomlásra csak nagyon nehezen képes golyó. A lebomlás ideje 2 hét- 2 hónap is lehet (ha nem csipegetik szét az apró halak) melyet az iszapban gázképződés jellemez. Ezek a területek sokszor alkalmatlanok a halfogásra, hiszen ezen gázbuborékokat a halak előszeretettel kerülik el.
Természetesen a tartósítószerrel készült jobb minőségű bojlik alkalmasak a halak megtévesztésére és megfogására, ám az emésztőrendszerüket jelentősen megterheli a felszippantott illatos golyó megemésztése. Ennek köszönhetően huzamosabb ideig nem táplálkoznak.  Az összetevők megemésztés kicsit nehezebb módon megy végbe, hisz a pontyoknak emésztőrendszerük van, melyhez nem tartozik gyomor (Békés halaknál a nyelőcső után a közép- majd az utóbél következik). Ezáltal az emésztési folyamat lassul a tekervényes bélrendszerben, attól függetlenül, hogy a ponty esetleg egy magasabb tápértékkel rendelkező, számára kedvezőbb természetesebb táplálékot vehetne magához. Ezek a tényezők bizony sok esetben halpusztuláshoz, a halak súlycsökkenéséhez, betegségekre való hajlam felerősítéséhez vezet, kondíciójuk megváltozását, jelentős befolyásolását eredményezi.
-    a termékeink révén sikerül hozzájárulnunk a halak egészségesebb életmódjához, ezáltal az élőhelyéhez szorosan kapcsolódó tó vagy folyóvíz egészségesebb mikrobiológiai tényezők javulását valósíthatjuk meg.
-    a termékeink nem szívják magukba az iszapban megtalálható, illetve azt körülvevő rossz szagokat, ponty számára sokszor nem kedvelt ízeket.  A legnagyobb iszappal rendelkező területeket is bátran meghorgászhatjuk, hisz csalink megőrzi minőségi tulajdonságait sőt, megízesítik a bojlit körülvevő iszaprétegeket, így akár 5-10 méteres körben is észlelhető a táplálék. Mindezen tulajdonságok kulcsa, hogy a bojli kifelé dolgozza magából az intenzív esszenciális ízeket, és illatokat. Ezen tulajdonságot mi horgászok is könnyen ellenőrizhetjük a horgászat alatt.
-    A bojli íz és illatainak intenzív és hosszútávú kiáramlásainak köszönhetően a megszokottól eltérően jóval hosszabb ideig is a vízben hagyhatjuk a bevetett bojlit csere nélkül. Erre egy jó példa ami egy 2 hetes franciaországi túrán esett meg a tesztelések során: Tonda Zednicek 27,8 kg-os halat fáraszthatott ki. A bojli 5 napot töltött a vízben. A kezdetben 35mm-es Beastliness (szúnyoglárvás) bojli egy szem 20mm-es Maxberry Pop-Up bojlival volt felkínálva majd az 5. napon elsült a bot.


news: maxcarp6.jpg

Az ötödik napon

-    Pontyok táplálék bevitele: bizonyára sokan tudjátok, hogy nem a bojli az aprómagvak, kukorica, tigrismogyoró a ponty első számú tápláléka. Az életterében megtalálható apró élőlények, szerencsésebb tavak esetében a kagylók az elsőszámú célpont. Nem véletlen, hogy ezen élet területekről oly sok szó esett már a sajtóban, hisz a pontyok például a kagylópadokon szeretnek táplálkozni, ezáltal az élelem közelében tartózkodnak. Persze azt sem szeretnénk kihagyni, hogy az élelem felkutatása érdekében nagyon nagy utakat  megtesznek, de ha megtalálják ezeket a helyeket, akkor jelentős időt töltenek itt el. A kagylókra visszatérve a ponty  számára csemege a kecskeköröm kagyló, melynek ropogtatása - CRUNCH EFFECT -   a garatfogak révén történik.  Nos, ezt az érdekes jelenséget megkíséreltük a mi részünkről  szakszerűen megvalósítani s a horgászok oldalára fordítani.  A pontyok számára könnyebben elfogadhatóvá tettük  azt az illatos és ízekben gazdag golyót mellyel manapság oly sokszor találkoznak.  A megszokott finom falatokhoz kapcsolódó körülményeket teremtettük meg az által, hogy friss kagyló,rák, különböző méretű és szemcsézetű száraz alapanyagokból  tojáshéj darabokkal együtt készítjük el  a bojlit.  Ennek is köszönhetően a nagytestű rafinált pontyok rendszerességgel térnek vissza ugyanazokra a pontokra ahol egy kellemes élménnyel, számukra is értékelhető táplálékkal találkoztak.
-    MAX Carp termékek felhasználása: a mi jelszavunk "a kevesebb több" ez annyit jelent mindössze hogy nem a nagymennyiségű bojli alkalmazását tartjuk szemelőtt. Számunkra egy alapozó etetés maximum 10-15 szem bojli félbetörve, nagy területen szétszórva. Természetesen, ha rövid idő alatt nő a kapások száma és a pontyok beálltak az általunk meghorgászott területre akkor megnövelhetjük az etetést még pár szemmel de itt sem a túlzásokról van szó. Erre egy jó példa lehet hogy 1-2 hetes horgászatokat 2-3 kiló bojlival tökéletesen meg tudunk oldani és a kifogott halak ennek ellenére mégsem a kis súlytartományba tartoznak.
-    a MAX Carp termékeinek íz és illatvilága olyan harmóniával rendelkeznek mely egy komoly fegyver a nagyhalas horgászatban
Természetesen az alapanyagok felkutatása jelentős időt emésztett fel, éppen ezért csak 7 év tesztelés után kerülhetett a MAX Carp paletta bemutatásra. Hazánkban ez 2 évvel később valósult meg a 2009-es év elején vált elérhetővé mindenki számára.


news: maxcarp7.jpg

Alapmix és hozzávaló Aktivátor :MESSIAH

news: maxcarp8.jpg

A dipek igényes külsővel és tartalmas belsővel rendelkeznek

news: maxcarp9.jpg

Az állagának köszönhetően igen jól alkalmazható a "tökéletes" csali megalkotásához

 

news: maxcarp10.jpg

Paszta por segítségével egy oldódó, ízekben és illatokban bővelkedő réteget kapunk

Fagyasztott Bojli típusok:
MAD-MAX -  Zöld kagyló, kendermag, esszenciális kivonatok. Az enyhe, tengert idéző íze teszi ezt a bojlit olyan kapóssá a nagy pontyok körében, ezért ez az anyag joggal favorit tesztereink körében. Kagylóolaj és három olaj-esszencia teszi teljessé az ízhatást. Több 20 kiló fölötti pontyot is fogtak már ezzel a bojlival. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.


news: maxcarp11.jpg


Azok a bizonyos fő alkotóelemek megtekinthetőek

MESSIAH: Érett citrusfélék és lábasfejű attraktorok aromája . Tömény attraktorok és vízben jól oldódó anyagok összekeverésével egyszerű, mégis hatásost csalit nyertünk. Mivel a komponensek lassan oldódnak a vízben, így az illatanyagok kimosódásával hosszú ideig hatásos lesz csalink. A pikáns halas és a lábasfejűekre jellemző illatot a citrusfélék aromája egyensúlyozza ki. Tökéletes csali Palotásra vagy a Casseinra. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

A1-ROLL: Hús, máj, fűszerek. Abszolút rendhagyó keveréke többféle csúcsminőségű hallisztnek és ízesítő anyagnak, amely teljesen ellenállhatatlan és ismeretlen tápanyagforrás a pontyoknak, amire mindig visszatérnek. Egész évben, bármilyen típusú vízen alkalmazható. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.


news: maxcarp12.jpg

Fagyasztott termékek védőcsomagolásban

BEASTLINESS: Speciális, és összetételét tekintve utánozhatatlan bojli, nagy százalékban tartalmaz szárított hallisztet, fermentált tengeri és édesvízi élőlényeket, szúnyoglárvákat. Fantasztikus csali iszapos vizeken. Ezt a bojlit kizárólag fagyasztott formában forgalmazzuk. Erre a bojlira igaz a mondás: "Meglátni és megszeretni" .  Kouba Frantisek (Kis Budha), Petr Smisek  4 nap alatt ezzel a bojlival fogott  27,2kg, 24,6kg és 23,4kg-os pontyot is. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.


news: maxcarp13.jpg

27,2 kg a túra MAXimuma, Kouba Frantisek (Kis Buddha)

news: maxcarp14.jpg

24,6 kg, Kouba Frantisek

news: maxcarp15.jpg

23,4 kg Spanyol mintázatban, Petr Smísek

DEVIL FISH: A keverék alapjául különböző tengeri élőlényekből nyert minőségi anyagok szolgálnak, de a fő komponens az enzimekkel dúsított, rendkívül aromás  -octopussy meal- A kis polipok és más lábasfejűeket tartalmazó anyag egyébként is karakteres íze három különböző lábasfejű aroma, és kétfajta illóolaj hozzáadásával még erőteljesebb lett. Kora tavasztól késő őszig érdemes vele kísérletezni. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli ahalakban.

BESTSELLER: Enzimekkel dúsított halliszt, kiváló minőségű tejprotein az alapja ennek a bojlinak, amely a legnehezebb vizeken is, bármelyik évszakban kapásra tudja bírni a halat. Ez a természetes illat segítheti hozzá új egyéni rekordhoz. Finom, természetes anyagokat tartalmaz. Jirka Jelínek 18,5kg-os pontya a franciaországi Lac D Orientben rendezett pontyfogó VB-n éppen ennek a bojlinak esett áldozatul. Elsősorban bányatavakban ajánljuk bevetni. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

TRUFFLE-X: Rafinált harmóniában vannak az édes és sós ízek, illetve undorítóan büdös természetes anyagok ebben a bojliban, amely soha nem hagyja nyugton a pontyok ízlelőbimbóit és állandó falásra buzdít. Sós és tejcsokoládés ínyencségek és a kellemetlen szagú hal és rákliszt (pl.:tarisznyarák) egyvelegéből nyert bojli egész évben sikeres csali, ami biztosan nem hagyja kapás nélkül. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

FABULOUS: A Fabulous bojlik alapját enzimatikus lisztek, hidrolizátumok és könnyen emészthető tej bázisú proteinek adják. Tarisznyarákos kivonatokat és ízfokozókat tartalmaz. A folyékony adalékok különleges természetes esszenciákból állnak, amelyek bármilyen hőmérsékletű vízben garantálják a bojli fogósságát. Az anyag vonzerejét még háromféle esszenciális olaj erősíti. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

STINK SNIPER: Ezt a bojlit neve tökéletesen jellemzi, mivel a vízben elképesztően büdös, de a pontyokat ez egyáltalán nem zavarja, ellenkezőleg, nagyonis imádják! Apró szemcsés bojli, ennek ellenére hihetlen jól oldódnak belőle az attraktor anyagok, és egyáltalán nem veszi fel az iszap ízét. Különlegesen eljárással készített bojli, amely főzés után egy speciális, folyékony tápanyagokat tartalmazó fürdőbe kerül, amely jelentősen növeli táplálékérzetet a pontyokban. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

AMAZONIA: A csali főleg hideg vízben hatásos. Több édeskés komponenst, illóolajat tartalmaz, amelyet a tejszín, gyümölcsök, kendermag és máj egészít ki, amelyek a téli időszak legjobb ízei. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

BUGABOO: Alap összetevőként többféle erjesztett rák és máj elegyítése mely ponty mágnesként működik a sokat horgászott és természetes vizeken is. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.

RED-RAG: Könnyen emészthető állati fehérjék, tőzegáfonya, krill nem mindennapi kombinációban. A gyártás utolsó fázisában, azaz a főzés után, a bojlik egy speciális enzimatikus áztatáson mennek keresztül, aminek köszönhetően még erősebb táplálék érzést kelt a bojli a halakban.


news: maxcarp16.jpg

Devil Fish közelebbről

news: maxcarp17.jpg

Bundik Zsolt magyarországi teszthorgászunk is partra csábított már egy-két szépséget az A1-ROLL segítségével

Kész Bojli EFFECTIVE széria:

Az alapkoncepciótól itt sem tértünk el, így az összetevők mennyisége és minősége itt is a legfontosabb kérdés.  A tartósítószer használata itt is mellőzve lett. Nyolcféle kész bojli, a legkeresettebb, 20mm-es és 14mm-es méretben. Friss tojás helyett modern élelmiszeripari kötőanyagokat használtunk, amelyek rendkívül könnyen emészthetőek, jól oldódnak vízben, a bojli nem tartalmaz tojáshéjdarabokat. Egyes bojlikba darált kagylóhéjat is kevertünk. Kész bojliknál alapvető követelmény a lehető legjobb minőségű stabilizáló szerek lehető legkisebb mennyiségben való felhasználása (ideális esetben természetazonos anyagokkal). Ezért kötőanyagnak szándékosan nem használtunk tojást, ami jelentősen megkönnyítette a bojli állagának stabilizációját. A termékcsalád összetételében és jellemzőiben nagyon hasonlít a fagyasztott bojlikhoz. Ez volt a fő cél a fagyasztott bojlikkal megegyező minőségű termék készítése a lehető legkisebb mennyiségű stabilizálószer felhasználásával.
-        Csomagolás: 0,7, 2kg és 4 kg-os praktikus vödrökben.


news: maxcarp18.jpg

Az összetevők (magvak, kagylóhéj) itt is jól láthatóak.

EFFECTIVE SZÉRIA:
Baracuda,   Sunrise,   Maxberry,   Pacific,   Squidka,   Tornado,   Spring Time,   MaxWinter

Kiegészítők:

NUGGETS

news: maxcarp19.jpg

Saját recept alapján összeállított pellet: kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Az egyedülálló recept és a feldolgozás modern technológiája garantálja, hogy pikkelyes szépségeink csak a legjobbat kapják. A modern technológiájú feldolgozás ugyanis nem terheli meg az emésztőrendszert, az eledel könnyen emészthető, és a hal szervezete teljes mértékben feldolgozza azt.  Ezek a nuggetek enzimes tegeri halak és más élőnyék lisztjét, tejfehérjét, a pontyok számára legjobb aminosavakat alanint, valint, glicint és természetesen betaint és lizint tartalmaznak. Karakteres ízüknek és illatuknak köszönhetően azonnal hatásosak, főleg a meleg vízben. Nemcsak etetésre használhatóak, de csalizni is jó remek csali, erőteljes lábasfejű-máj illata miatt.


news: maxcarp20.jpg

PVA MINIMAX

Apróságok PVA hálóba

A piacunkon jelenleg kapható pelletek többsége egyáltalán nem a pontyok számára készült, ugyanis túl magas a zsírtartalmuk, amely a ponty emésztését negatívan befolyásolhatja.  A kezdetektől ragaszkodunk ahhoz az elvhez, hogy nem akarunk olyan értékesítők lenni, akik csak átcsomagolják a külföldről behozott termékeket, amelyek ráadásul nem is pontyoknak készültek. A pontyok táplálkozására szakosodott szakemberekkel való együttműködésnek köszönhetően lehetőségünk van olyan egyedülálló pelleteket forgalmazására, amelyekhez nincs hasonló a piacon, és a pontyok szó szerint megőrülnek érte. A gyártás és a tesztelés rengeteg időt emésztett fel, de megérte.


news: maxcarp21.jpg

Pontyoknak szánt csemege Zsolt kínálatában

Reméljük, hogy írásunk révén újdonságokkal és sok hasznos információval tudtunk segítséget nyújtani!
Mindenkinek sikeres horgászidényt kívánunk  2010-ben!

MAX Carp Team


 

 

 

 

Hozzászólások
#1todak - 2010.02.27 06:59:47
Üdv Maxcarp!Részletes írást kaptam!Amint módomban áll ki fogom próbálni ezeket a termékeket!Sok sikert a továbbiakban!Üdv todak
#2hudo - 2010.02.25 16:03:13
Köszönöm a részletes tájékoztatást!!e!
#3MAX CARP - 2010.02.25 13:51:25
Bizonyos karakterek nem jelennek meg de szerintem én rontottam el mert nem notepad-ról másoltam be...bocsi!u1!
#4MAX CARP - 2010.02.25 13:49:42
Szia HUDO!

Köszi a kérdéseket (nagyon jók) ugyanis próbáltam mindent megemlíteni ami lényeges és fontos lehet de mindenre nem tudtam kitérni. Ezek a kérdések nagyjából szinte mindig felmerülnek a személyes beszélgetések kapcsán. Lehet kicsit hosszú lesz a válasz
1. A kész bojlik esetében és a fagyasztott termékekkel kapcsolatosan természetesen van de az minimum 2 év, de ha a csomagolás bontatlan és fénytől párától óvott helyen van akkor ez idő alatt is megőrzi a fontos tulajdonságokat és semmiféle romlás nem következik be. Éppen ezért is szinte minden feketében pompázik – egyfajta védelem már a csomagolás által is (kivéve a kész bojli 0,7kg-os kiszerelése – de ezt a raktárban is zárt dobozban tároljuk)! A minimum 2 év időtartam nem megkötött, hanem javaslat a gyártó részéről. Próbáljuk, mindíg úgy kézben tartani a dolgokat, hogy ne legyen olyan a "polcon" ami ezt az időtartamot meghaladja.Fagyasztott bojli minimum -18 fokon (élelmiszeriparban alapvető követelmény) van tárolva, ezáltal korlátlan ideig (persze nem 4-5 évig mert ha addig áll a polcon egy termék akkor bajok vannak a fogósságával:)) eltartható. Eddig nem volt olyan szerencsére, hogy sokáig kellett volna raktározni, de ezt a gyártó is (és én is) figyelemmel kíséri, hogy hazánkban mikori gyártású paletta szerepel. A külföldi szállítások alatt is fagyasztva van. A romlási folyamat akkor kezdődik el ha nem megfelelően használjuk fel a terméket (nem szellős helyre tesszük a kibontás után, nincs hűtőben ha nem pecázunk, bezárt táskában tartjuk napokig…minden ugyanúgy működik mint az általatok otthon gyúrt bojlik esetében hiszen ez is az).Kész bojlinál az előállítás: kristályosítás révén történik - a terméket gyártáskor nem kívülről befelé hanem fordított kiszáradási folyamatra késztetik az eljárás során (belülről kifelé így a szemcsék kristályos szerkezete is olyan irányba módosul, hogy kifelé tolja azt a nedvességet magából ami a száraz alapanyagok megkötéséhez szükséges) – ezt a technológiát egyébként alkalmazzák más iparban is a nedvességtartalom lecsökkentése céljából de erről több szót most nem ejtenék. Azért nem pop-up lesz belőle Mindenki ellenőrizheti, hogy egy különleges stabilizáló és szárítási folyamat által készült termékről van szó, ugyanis kézzel szétmorzsolható a bojli egy mozdulattal. Más gyártók esetében ez darabosra sikeredik, külső rész kemény és bizonyos esetekben más színű is, belső enyhén puha és alig lehet félbe törni. Miután az elsődleges dolog ami romlik az a tojás - és itt ezt nem tartalmazza- így ki tudták zárni a penészesedés, savanyodás elsődleges és fő okozóját. Természetesen évekig nem tárolunk semmit. Éppen ezért nem is tartunk több tonna bojlit és alapanyagot sem egyszerre. Külföldön talán ezért is az egyik piacvezető a külföldi gyártók sorában. Fő cél hogy minden friss legyen!A gyártást is mindig úgy próbálják időzíteni, ahogy a rendelés és az előre látható keresleti igény felmerül. Nem véletlen az sem hogy nem szerepel minden bolt polcán…
2. Magyarország:Az egész úgy kezdődött, hogy (már akkoriban kint így vélekedtek róluk) egy profi horgászokból álló baráti kis közösség minden évben több alkalommal keresett fel olyan hazai vizeket, ahol háborítatlanul kergethették a nagyobb pontyokat. A tulajdonosok nagyon sokat horgásznak még most is európai és hazai vizeken egyaránt. Mint azt te is tudod, Magyarország bővelkedik tavakban és folyókban is, ami 10-15 éve is így volt, persze más halállománnyal, éppen ezért Szlovákia és Cseh horgászok előszeretettel látogattak át hozzánk is egy-két szebb túra reményében. A 90-es évek elején kezdték el felkutatni a fontosabb vizeket Magyarországon. A későbbiekben már oly sok időt fordítottak erre a tevékenységre, hogy egy időben már csak a hazai vizeken horgásztak a fő teszterek (sok olyan tó van ahol már találkoztak a Max Carp horgászaival 10-12 évvel ezelőtt is ).Természetesen ez idő alatt olyan emberi kapcsolatokra is szert tettek, hogy örömmel tértek vissza hozzánk újra és újra. A MAX Carp alapító tagjai: Ivan Juricka, Pavel Prevor, Jirka Jelinek, Martin Schrötter,Vladimír Pazdera, Kouba Frantisek, Petr Smisek, Jíri Fanta, Janulik Frantisek....
Pár alapító tag esetében elmondható hogy egy-két igen híres külföldi gyártó elsődleges teszthorgászai, fejlesztői és „Jobb” kezei voltak. A z idő múlásával a jelenlegi csapattagok összefogása révén megalapították a MAX Carp Team-et és márkanévet Ivan Juricka vezetésével.
Ivan Juricka-ról annyit érdemes tudni, hogy az én szívemhez és korábbi sportomhoz szorosan kötődő Motocross Világbajnoki csapattal rendelkezett, ezáltal tudták bejárni a földet és olykor bizony több időt is szentelt a horgászatnak az alapanyagok keresgélése, felkutatása miatt. A VB-n szereplő Motocross csapat neve egyébként szintén MAX volt! 
Manapság már a leghíresebb vizeken (Orient, Cassien, Salagou, Rainbow, Ebro...) pecáznak mert a WCC2006-os világbajnokság óta olyan hírnévvel rendelkeznek, (nem sok csapat van aki a saját csalijával benevezik egy WCC-re) amit szeretnének megtartani...ha az égiek is szeretnék. Ennek hatására került bevezetésre (CZ) a MAX Carp, ugyanis a 7 év tesztelési eredmények (1999-2006) és verseny győzelmek kellőképp alátámasztották a piacra lépéssel kapcsolatos gondolatokat.
Alapozó etetés. A minimális etetés azért fontos nekünk, mert mi halat szeretnénk fogni  cél hogy keresse a táplálékot és ne lakassuk jól az első napon őket. Nálam változó az etetés, de főként a 10-15 szem van napirenden, bár sokszor azt is lecsökkentem max 10 szemre és akkor sokat mondtam. A PVA- Minimax pellettel szoktam sokat trükközni, mert nagyon jól felhősít. Tuning gyanánt dippelem a pva ¼-ét de a bojlit nem minden esetben. Inkább a dip és paszta kombinációt szeretem összegyúrni és „ráépíteni „ a bojlira. Először mindig az óvatosság jegyében a dip és pva nélkül próbálom ki a halak kapókedvét. Ha bátrak és a siker nem marad el akkor nem változtatok de a nehezebb pillanatokban külön a nagytöménységű dip és Activátor is bevetésre kerül. Egy-két helyen a búza,kender, tigrismogyi magvakat használom, de szerintem főleg bányatavak esetében jön jól ez a taktika. Mondjuk itt sem több 10 kilót borítunk a tóba hanem mértékletességgel kell feltérképeznünk a halállomány ízlelő bimbóit. Megjegyezném, hogy pl.: Pavel 2 hét alatt 2 kiló bojlit használ el 2 botra és az eredmények nem a kistestű pontyokkal igazolhatóak. Nekünk egy bojlis versenyre Pl.: Pölöske – ha jól emlékszem összesen nem volt 3 kiló amit beszórtunk szóval a kevesebb több számunkra. Ez egyébként rengeteg gyártó részéről pont fordított, hiszen minél több, annál jobb…
Méret:
Kész bojli: 20 és 14mm
Fagyasztott: 21 és 17mm
MAX ROLL SERVICE (sokan szeretik): korlátlan lehetőségek, de a kedvelt a 24 és 30mm
NUGET: Sajnos nem kötik az orromra ezen adatokat, hiszen minden gyártó féltve őrzött titka az összetevők és mennyiségek pontos leírása 
Dip: Igen minden dip passzol a saját termékcsaládjához, de remélem ezt neked is személyesen meg tudom mutatni a FEHOVA kiállításon.
33 teszhorgász: évről évre bővül a létszám, hiszen egy ember nem tud minden vízre eljutni így a tapasztalatok és tesztelések eredményeit csak megosztva, közösen tudják tovább fejleszteni. Van egyébként olyan horgászunk aki csak 3 féle termékkel horgászik folyamatosan 1 éven keresztül mert tudnunk kell mi hogy működik melyik vizen. Csak ezt követően tudunk választ adni a kérdésekre egy adott vízzel kapcsolatban. Ritka egyébként de sok „nagy” cég van akik rendelkeznek 20 fő létszámmal is.
Iszap: Ha annyira brutál vastag és büdös az iszap akkor Stink Sniper, Beastliness, Fabulous…. a kiállításon majd remélem megmutathatom…


Üdv.: Ádám
!sz!
#5hudo - 2010.02.25 09:54:47
Szia Ádám!
Köszönöm a cikket! Gratulálok
Van pár kérdésem a cikkel kapcsolatban:
1. Van-e az általad forgalmazott gyári bojliknak szavatossági idejük, tekintettel a tartósítószerek alkalmazásának mellőzésére?
2. Miért Magyarországon lett kifejlesztve a MAX CARP termékek nagy része?
3. Mit etettek a 15 szem félbevágott bojli mellé alapozó etetésként és mennyi?
4. Csak 20 és 14 mm méretben készülnek a gyári golyók, vagy esetleg lesz lehetőség vásárolni nagyobb, illetve kisebb méretben is?
5. A NUGGETs-eknél értem az L-alakú aminósavak használatát – gondolom, ez jelen van a golyókban is – tekintettel arra, hogy uszonyos barátaink ezeket érzékelik - de ugye azt nem áruljátok el, hogy milyen arányban?!k!
6. Dippek hasonló ízesítésben vannak a palettátokon?

És néhány észrevétel:
33 teszthorgász egyetlen csali gyártónál, nem semmi, bárcsak Nálunk is lehetőség nyílna ilyen lehetőségre!
„Nem szívja magába az iszapszagot” – erre kíváncsi vagyok, tekintettel arra, hogy rendkívül rossz tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban bizonyos tavakon.
TRUFFLE-X „undorítóan büdös”- ez jó duma!!d!

SOK SIKERT MAGYARORSZÁGON MAX CARP!

Üdvözlettel: Hudo

Ui.: Várom további MAX CARP-os cikkeidet is, mint azt, előttem szóló tanult kollégám már elmondta!!k!
#6MAX CARP - 2010.02.24 15:51:58
Szia Jacek Horgászmester!
Köszönöm a hozzászólást.Remélem mihamarabb a te előkédre is felkerül hogy kipróbáld....fontos lenne ha te is tesztelnéd mert egy ilyen kis ügyes és lelkes "biciklis" horgász véleményére kíváncsi vagyok:)
#7Jacek - 2010.02.24 15:16:26
GRATULÁLOK EHEZ A JÓ CIKKHEZ REMÉLEM MÉG SOK ÍJEN MAX CARP OS CIKKLESZ!u1!!b!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 5

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET