Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Amatőrök Maconkán (Bazsi)
Cikkek

Ismét eljött a nap. Hudo kijelentette: - Bazsi, túra lesz.

Ám legyen, semmi jó elrontója nem vagyok, de hátra van még egy feladat, mind ezt meg kell beszélnünk a lányokkal.  Nosza, végre egy személyre szabott feladat, mindenki úgy, ahogy tudja. Mivel egész évben jók voltunk és mindent megadtunk nekik, amire csak szükségük volt, nagyon lelkesen fogadták a hírt – fiúknak menniük kell tesztelni. Remek ezen is túl vagyunk, már csak meg kell szervezni. Hudonál szervezésnél nagyobb ember talán még a galaxisban sincs , mindenben teljes bizalmunkat élvezte. Mikor Hudo szervez, az meg van szervezve. Mikor, hol, kivel, minek, ………stb., tulajdonképpen csak a kapások időpontját nem beszélte meg a halakkal. Sőt még ABK-s fogási naplót is készített:

news: maconka242.jpg

ABK Fogási napló

Ki fogta, mivel, mikor, mekkorát  és miért - minden rá volt írva. Olyan rendben volt minden, hogy két új amatőr tag is csatlakozott hozzánk. Tete, alias sexi bázis, aki inkább az extrém sportok kedvelője, mintsem a nyugodt őrültek táborát bővítené. Másik jelölt Zoli, aki jelen pillanatban még nem tudta vagy csak nem volt tisztába vele, hogy ő bizony bojlis horgász. lesz Ezek után már csak egy kérdés merült fel, hova legyen a túra. Összeültünk – döntöttünk. A változatosság kedvéért Maconka, mint minden évben. Véleményünk szerint ennél ideálisabb hely nincs annak, akivel szeretnénk megkedveltetni ezt a remek horgász módszert, Zolira pedig éppen ez a sors várt. Persze most sokan elgondolkodnak, miért éppen Alaszka? izé, akarom mondani Maconka.

Lehet, hogy van annál jobb is, nagyobb is, szebb is stb…, de kulturáltabb nem sok. Szeretünk odamenni és minket is szívesen fogadnak. Kezdő bojlis horgászoknak kifejezetten tudom ajánlani, mert nagy eséllyel foghat 10 kg fölötti halat. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kulturált környezetben eltölthet akár több napot is (wc, zuhanyzó, áram).

Na, de térjünk vissza a készülődésre, ugyanis még össze kell csomagolni. Tisztában voltunk vele, hogy nálunk ez nem olyan egyszerű, főleg négy személyre. Szükségünk volt hozzá az ABK-s pick up-ra, Lacetti versenyre és a nélkülözhetetlen családi Tacumára, aminek a hátsó részén egy szép vonóhorog helyezkedik el. Úgyhogy ha már ott az a horog használjuk is ki. Irány Misa barátunk (akiről még biztosan fogtok hallani, mert ő megér egy külön  misát, ...misét) kölcsön kértük az utánfutót, lesz hova rakni a csónakot is. Még aznap este bepakoltuk az autókat, ami 1-2 (?) sör mellett elég hosszadalmasnak tűnt. Az „izgatottság” miatt nem igazán tudtunk aludni, korán is indultunk, a 110 km-es utazást nagyon tudtam élvezni, szinte lenyűgözött, többek között elmentünk Apc község mellett is (egészségedre). Utazásunk során semmiféle probléma nem történt, szerencsésen megérkeztünk. Illedelmesen bejelentkeztünk, mindenkinek köszöntünk.

Gáborral (Apuci) személyes kontaktusba léptünk, megbeszéltük mi volt, mi van, mi lesz. Minden hely foglalt volt, ezért megkaptuk a nyári kikötőt. Nagyon örültünk, mert négy embernek kényelmes helyszín.

news: maconka3.jpg

Nyári kikötő

Egy problémánk volt csak az árammal, mégpedig az, hogy ott nem volt. Viszont volt nálunk hús, víz, sör stb., aminek a hűtését muszáj volt megoldani a 36 fokos melegben, de problémát ez sem okozott. Mindent kipakoltunk, kialakítottuk a körletet, (hálókörlet, társalgó, ellátmányos sátor, konyha…).

Végre eljött az idő, neki állhattunk a pecának, mindenki választott magának egy helyet és összerakta magának a szerelékét. Minden rendben, elő a bojlikat, pelleteket, dippeket és mindenféle varázslatot, ami nélkülözhetetlen egy több napos túránál, megkezdődött a csalizás. Először mindannyian más-más ízesítéssel próbálkoztunk, ami megy, azt erőltetjük. Mondhatnánk teljesen mindegy volt, hogy mivel csaliztunk, mert egy órával később  meg is volt az első hal azután a második, harmadik, negyedik.

news: maconka91.jpg

Az első...

Délutánra pedig megjött az eső, hát igen, Misa megmondta. Ezért bevonultunk a sátrakba, beszélgettünk, pihentünk, odakint meg fújt, villámlott és szakadt az eső. Amilyen gyorsan jött olyan gyorsan el is ment, ismét napsütés. Most már meg lehet kezdeni a bojázást, etetést, de mi előtt Hudoék ebbe  a projektbe bele kezdtek volna, közölték velem, hogy ők bizony éhesek. Egyet jelentett – mire kijövünk, legyen kaja. Értettem a célzást, úgyhogy begyűjtöttem a tűzifát, (amit otthonról hoztam és hagytam, hogy elázzon) és nekiálltam a sertéspörköltnek, bográcsba. Mire kijöttek kész is volt a pörköltalap -Tete közölte - jó is lesz lecsónak, együnk. Tetéről tudni kell, hogy mindig éhes és eszik is, de a 60 kg-t nem tudja túl lépni. Közöltem vele:

- elmész te a…., még 40 perc és kész, addig toljál be négy szendvicset!-

így is tett, addig is csönd volt.

Szóval ettünk , ittunk, beszélgettünk, természetesen fogdostuk a halakat, még Tete is fogott egy szép márnát bojlival.

news: maconka15.jpg

Tete és a márna

Aminek nagyon örültünk, hogy Zoli is megfogta élete első bojlis pontyát, aztán a többi jött „folyamatosan”. Azt hiszem sikerült még egy bojlis taggal gyarapodnunk. Gratulálunk Zovának.

news: maconka46.jpg

Zova első bojlis pontyja

Szépen lassan beesteledett, eljött a kötelező fürdés idő, ami persze a halőr háznál kezdődött és ott is ért véget, beszámoltunk a sikerekről. Volt is mit elmondanunk, többek között Zoli sikereit, és hogy vagy a mérlegünk romlott el, vagy a vízben nincs12,5 kg-nál nagyobb hal /amit kétlek/, ugyanis a kifogott hal 70-80 %-a mind 12,5 kg-os volt, a többi kisebb.

news: maconka281.jpg

12,5 ?

Másnap reggel erősen párás levegőre ébredtünk.

news: maconka239.jpg

Mondom, másnap, mondom ébredtünk!

news: maconka241.jpg

Mondom, párás!

Megkezdtük a napot, halőrház, tusolás, halőrház, táborhely. Természetesen voltak időszakok, amikor nem jött a hal, ilyenkor volt időnk pakolászni, rendet rakni, mosogatni, egymás idegeit feszegetni. Az utóbbi témában Hudoval nagyon egy követ fújtunk, mindig Zovát találtuk meg, szegényt már sajnáltuk a végére, de nagyon megedződött.

Így teltek napjaink ettünk, ittunk, szórakoztunk, horgásztunk. Ami a legfontosabb rengeteget tanultunk egymástól.

news: maconka157.jpg

Szórakoztunk...

 

Demeter Balázs (Bazsi)

Amatőr Bojlisok Klubja

Hozzászólások
#1patrick85 - 2010.03.12 21:13:17
Nagyon jó cikk..Gratulálok a szép tükröshöz.Szerintem nagyobb !e!
#2Jacek - 2010.02.21 15:06:54
GRATULÁLOK NAGYON JÓ LETT BAZSI!!u1!

BEKÜLDTE JACEK
#3superdanee - 2010.01.28 16:42:28
Irrrrrrrdatlan jot rohogtem! Köccce! Apc - egeszsegedre! Legnagyobb! :)))
#4csarsz - 2010.01.27 21:28:52
hööööööööööööö!
asztaaaaaaaaaaaaaa!
jóóóóóóóóóóóóóó!
nagyon jóóóóóóóóóóóóóó!!
Bazsee az írónőőő!a!
#5yaxeycarp - 2010.01.27 21:07:42
Mit is mondhatnék? Bazsi egy író veszett el benned! (De elég rendesen!)!c!
Tetszik, grat!!g!
#6pappt - 2010.01.27 20:43:46
Szeva Mindenki!
Bazsi! Ha a forralt bort is megtanulod így összerakni, mint ezt a beszámolót, akkor sok savam lesz a talikon!!! !e!!f!!g! Gratula a beszámolóhoz.
U.i.: Van benne egy-két jó kép is ...!b!
#7hudo - 2010.01.27 19:33:15
Szia Bazsi! Jaj, de csecse ez a cikk!!g!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 100% [4 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [0 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 3

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET