Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Eszik az melegben is! (pappt)
Cikkek

Eszik az melegben is…

Egy egész napos kirándulás után este még felszerelem a botokat, azután kiadom az itinert, miszerint fekvés, mert reggel 7-kor kelés, várnak a halak. Szépen elalszik mindenki, csak én ébredek óránként. Aztán 6-kor nem bírom tovább. Felkelek, zuhanyozom, majd irány a bolt, de lefelé menet leviszem a cuccok felét. Hazaérve 7-kor keltem a családot, reggeli a legkisebbnek, öltöztetés, a nejem is kész, úgyhogy irány az autó. Háromnegyed nyolckor már úton vagyunk, kilenc körül érkezünk a Préri tóhoz Kiskunlacháza után.

A halőr - mint mindig - barátságos, kérdésre szívesen ad felvilágosítást, megengedi, hogy a „stéges tavon” üljek le a partra, ha az 1-es tavon már nem találok olyan helyet, ami szimpatikus. Megköszönöm, de engem akkor jobban izgatott, hogy nincs taliga, így cipekedhetek, de közbenjár az érdekemben, úgyhogy egy még akadt. A táblát nézve teltház van, én a 85-ös bilétát kapom, aztán pakolás és indulás a partra. A család örül, hogy kijött velem, a kutya alig bír magával, a lányom nem tudja, hogy hova mutogasson a sok horgász láttán. Találunk egy helyet, lepakolunk, az asszony a sátorral babrál, a gyerek dudorogva felügyeli és magyaráz babanyelven, én meg már rakom is össze a rod-podot. Mire kész a sátor, a felszerelés is kész, csalinak szilikon gyűrűben helyi készítésű pellet, a másikon próba képen egy szem Carp Zoom halas bojli meg egy VDE 20 mm-es halibutos pellet. /A halőr mondta hogy egy ideje a pellet a favorit, de mostanában a csemegekukoricát is húzzák./ Bedobok és elindulok infót gyűjteni. A sporik szerint későn jöttem, - „könnyű” nekik, se kutya, se gyerek, akkor kelnek, amikor akarnak… - reggel jobb volt a mozgás, meg előző napon az Energoteam Kupa házi döntője volt, úgyhogy megetették a halakat rendesen. Meg szerintük meleg is lesz, úgyhogy talán este lesznek étvágyuknál. A hírek hallatán kicsit lehangolva battyogok a büfébe, ahol a halőr megvigasztal, hogy

- …esznek azok melegben is! – majd kérdésre, hogy kell-e etetőanyag, átad egy zacsi Dovit piros pontyozó anyagot, azt mondja, hogy az nem árthat. Meggyőz, megveszem, visszaballagok, bekeverem a felét, várok egy jó órát, hátha megcsípi valami a csalikat. Közben az asszony lefekszik, mert kijött a náthája, én meg a gyerekkel játszom. Szerzek neki egy elszáradt nádszálat, aztán azzal csapkodja a víz tetejét, meg riogatja a békákat, közbe néha beleakad a botokba.

 

Aztán kihúzom a szerelékeket, hogy új csalit tegyek föl, mert a büdöshöz hozzá sem nyúltak, pedig délelőttre már egy-két csipegetésen túl szoktam lenni. Az egyikre VDE Babicorn pellet kerül szilikon karikán, a másikra 20 mm-es barackos Conncept For You golyó dippelve, meg etetőanyag, amit egy kis csemegekukoricával dúsítottam. Bedobás után tízórait keresek, mert még nem ettem. „Reggeli” után éppen a lányom nádszálát keresem, hogy folytassuk a pancsolást, amikor bibibibibiiiiiiiiiiiiii-zzzzzzzzzzzzzzzzzz, erre a lányom felkiált:

 


Munkában

 

- ÓóóóóóóóóÓÓóóóóóóóóóóó! ApaapaappAAA!

Én rohanok, nyeletőfék vissza, bevágás, megvan, de mint akit meglőttek, indul balra, hogy összeszedje a másik szerelékemet, meg a szomszédét, meg a szomszéd szomszédjáét…

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->ANYA! ÉBRESZTŐ!!! – merthogy az egyetlenem még mindig alszik – Keljél föl!!

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Kelleeeek??? – mondja kómásan, és közben próbálja kitalálni, hogy hol is van éppen.

Én időközben átemelem a saját szerelékemen a futóbajnokot, és a szomszéd előtt fordítom vissza, aminek hallom is az eredményét, merthogy nála is bip-bip-bip…. Aztán szerencsére kapcsol a spori, és amíg én átemelem a szereléket egy nagyobb nádcsomó fölött, ő teljesen kiengedi a szerelékeket, leteszi a botokat a földre és lazít annyit a damiljain, hogy azok a fenékre süllyedve ne legyenek útba. Én is visszanyerem az „uralmat” a hal felett, és már a part előtt kevereg. Szerencsére nincs gubanc, és talán 5 perccel később életem értelme a szákba terelt halat kiemeli. A gratulációkat fogadom, majd megköszönöm én is a segítséget és irány a matrac, fertőtlenítés, fotózás, mérlegelés,

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Mekkora? – kérdi a feleségem.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->3 kiló. De nem úgy húzott, azt hittem, hogy nagyobb.

 


3 kg

 

Visszabocsátást követően csalizás és dobás. Aztán vittem egy marékkal a VDE Babicorn pelletből – mert hogy arra jött - a szomszédnak, talán neki is szerencsét hoz. Köszöni szépen, fel is teszi. Én meg élném tovább családi életemet, amikor látom, hogy feleségem vackol vissza a sátorba.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Mit csinálsz? – kérdem.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Alszom tovább. – feleli.

A babával összenézve tudomásul vesszük, ő még a vállát is felhúzza, aztán keresni kezdi a kavicsokat, amiből tudom, hogy dobálózás lesz. Így is lett. Két kavicsot felvesz, séta a vízig, majd hussss – csobbb és vigyorogva fordul vissza. Hát lehet rá haragudni?! Naná, hogy nem. Több órás tétlenségemet gyermeken különböző ötletekkel eseménydússá teszi, jövünk-megyünk, szomszédolunk, ő szemrevételezi a sporik csaliját, etetőanyagát, elmagyarázza, hogy apa hogy csinálta, és felhőtlen öröm üli meg az arcát, amikor észreveszi, hogy a szomszéd is azt teszi föl, amit apa. Aztán nem bírom tovább, és felkeltem a nejem.

 

 

-     Anya! Ébredj!

-     MMMMmmmm!

-     Ébresztő! Ideje lenne kelned, mert én már majdnem behu-hu-hudekikellmennem!

-     Menj! Kérek kávét meg csokit! – mondja, miközben kikecmereg a pokróc alól.

Én engedelmesen fejet hajtok, megyek „egy helyre”, aztán meg a büfébe. Hozok kávét, de csoki nincs, úgyhogy viszek egy kókuszos „valamit”. Örülnek a csajok, meg én is, mert „jobban” érzem magam. Aztán a csalik frissítése következik. Az egyiket a „házi” pelettel messzire, a másikat a bébikukoricással alig 10 méterre dobom. Az utóbbi helyen rengeteg a túrás, úgy gondolom, hogy talán bejön. Aztán feleségem főz két szendvicset nekem, és indulnak a csöppséggel a játszótérre, merthogy a medence, meg a fürdőtó mellett az is van. Egy órát vannak távol, azalatt többször hallom a csemetém hangját, mivel hisztizik a drága, de ezt leszámítva nincs esemény addig, amíg vissza nem jönnek. Alig, hogy visszaértek, minden előzmény nélkül – se túrás a bedobás helyén, se figyelemfelkeltő csipogás – a jelző elkezd visítani, a féknek sem kell több, zizeg rendesen, a bevágást is jónak érzem, már csak azért is, mert nem állok stabilan, és a hal után kell egyet lépnem, amikor visszapumpál. Aztán az a valami nem kis hullámot emel a felszínen – mert hogy feljött – és megy is tovább, de a horog kipattan a szájából és én szomorúan veszem tudomásul, hogy most neki volt szerencséje. A horog csak 4-es, lehet, hogy ezért nem akadt jól. Reménykedem, hogy nem sértettem meg nagyon a száját, bár ezt nem tudom sajnos megnézni. Csalizásra teszem félre a botot, és éppen a kukoricás pellethez nyúlnék, amikor elsül a másik bot is. Ez a bevágás ül, a hal indulna balra, de az előző esetből tanulva, erőteljesen húzok rajta egyet a part felé, amire irányt vált. Ez így megy a partig, szerencsére nem szed össze senkit, pedig húzott, mint egy mozdony.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Apa! Ez nagyobb, mint az előző.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Aha. – mondom.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Aha! – mondja a lányom, majd nagyot kacag, mi meg vele örülünk.

A mérleg 4 kilót mutat. A tettest mérlegelés és fényképezés után visszabocsátom, és csalizok, dobok újat.

 


4 kg

 

-     A következő lehet az enyém? – kérdezi anya, aki egyébként szintén engedéllyel rendelkező horgász, csak a gyerek miatt mostanában szüneteltette a dolgot.

- Legyen. – mondom és elmagyarázom a nyeletőfék lényegét, mivel ő a régi módszerre esküszik és nem volt még módja használni egy ilyen orsót. Izgatottan ül a helyemre, és koncentrál, de a halak gyorsabbak. A visítva sípolós kapás abba is marad, mire odaér, úgyhogy már csak a lógó swinger és az üres bevágás marad neki.

- Mi volt ez?

- Nem tudom, de sprintelve vette föl a csalit.

Újra csalizok és dobok, aztán hagyom, hogy érvényesüljön kedvesem, de az előző jelenet este 8-ig kétszer ismétlődik, úgyhogy sajnos hal nélkül marad. Mivel záróra van, pakolunk, és megyünk. A halőrnél leadom a bilétát.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Sikerült valami?

<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->Igen! Tényleg ettek a melegben is. Egy 3-as meg egy 4-es. Meg volt egy, ami leakadt, azt nagyobbnak éreztem.

<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->Vannak benne szépek. Pontyok olyan 6 kilósig, amúr viszont van benne 8-9 kilós is. Egyet a tegnapi döntőn is fogtak, azt 30 percig fárasztották. Mire kapott?

<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->VDE Babicorn pelletre.

<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->Akkor akár az is lehetett.

<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->Nem baj, majd legközelebb.

Elköszönünk, aztán bepakolunk az autóba. Rám még vár otthon a pakolás, aztán már csak annyi a dolgom, hogy beszámoljak…

 

U.I.: Ajánlom a vizet mindenkinek, aki egy könnyű pecára vágyik, és a családot is el szeretné vinni. Szórakozási lehetőség van a gyerekeknek, a kutya sem akadály, kultúrált a környezet, segítőkészek az ott dolgozók. Jó szórakozást, és mindenkinek sokat a legnagyobbakból!

 

Papp Tibor Krisztián, Amatőr Bojlisok Klubja

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET