Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Három kalandos májusi hétvége 2009. május 8..9, 15..16, 22..24.(YaXeYcarp) II. felvonás
CikkekLámpák lekapcsolva, függöny fel, kezdődjék hát a második felvonás:
Eljött ismét a péntek az előző horgászhelyemmel szemben, de a kíméleti terület előtti utolsó állások egyikét foglaltam el. Nem szeretnék senkit a részletekkel untatni az előző peca koreográfiájára zajlott szinte minden. Volt sok kapásom, jó néhány 5 kg alatti halat fogtam, viszont ismét sok halat nem tudtam megfogni. 3 a szákolásnál akadt le, amelyeket nagyobbnak becsültem, köztük egy amur is a partnál mondott búcsút. A hétvége legnagyobbja egy 5,3 kg-s potyesz volt. A csalik jól működtek, de a szerelékem nem igazán.
 

 Azért mos is akadt fényképezni való 5, 3kg szép egészséges
 
 
A következő héten az ABK-s srácok Harsányban horgásztak, szerencsére volt időm meglátogatni őket, egy kis eszmecserére. Sok mindent átbeszéltünk köztük a horogelőkék anatómiáját is. Jó volt olyan emberekkel megismerkedni a ’netes fórumozás után, személyesen is, akik elkötelezett hívei a CandR pontyhorgászat szellemiségének.
Május negyedik hétvégéjére, - hozzám képest - komolyabb két éjszakás túrát terveztem. Szokásomhoz híven, az (eddigiektől eltérően) 16 óra környékén értem a partra. Az előző héten meghorgászott hely üres volt, így ismét ott vertem tábort, mivel ez a cimboráknak is tetszik, akik másnap tették tiszteletüket a tónál. A meteorológusok narancssárga riasztást adtak ki, nagy viharokkal, jégesővel fenyegettek. Először én is megriadtam, de aztán úgy gondoltam hiszem, ha látom, és nekivágtam a terveknek megfelelően. Ahogy kiszálltam az autóból, természetesen zápor fogadott. Úgy gondoltam, mielőtt elázik a talaj, gyorsan összerakom a sátrat, ez kb. 25 percig tartott, de felért egy szaunával. A 30 fokos melegben úgy beleizzadtam az esőkabátba, hogy utólag belegondolva, kár volt felvenni, és mire elkészültem az eső is elállt. Belaktam a tábort, majd beélesítettem a szerelékeket. A hagyományokkal ellentétben, hagytam a feederezést, csak bojlival horgásztam. Mindkét botot, néhány szem PVA szalagra kötött etető bojlival bevetettem a kiszemelt helyre, megjelöltem a zsinórt, majd bojlival (csúzli segítségével) megszórtam a környéket. Olyan húsz perc múlva újra csaliztam, ekkor már a hajóval etetőanyag kíséretében küldtem be a szerelékeket, a zsinóron jelölt helyre. Elrendeztem a táborban mindent, megvacsoráztam, nem számítottam komolyabb eseményekre, a frontos időjárás miatt. A légnyomás értékeket nem ismertem, de érdekes időjárási helyzet alakult ki, nem jött az ígért vihar, viszont meleg párás idő volt. (Még hajnali 3 órakor is 21 fokot mutatott a hőmérő.)
No de kanyarodjunk vissza az estére. Ahogy sötétedett, úgy kezdtek élénkülni a halak. Először a szokásos M1 csalin jelentkezett kétszer egymás után egy-egy olyan 3-4 kg körüli ponty, majd a másik csali is beindult /A Tersekén is bizonyított alapanyagból készített squid-octopus alapú bojli egy POP-UP golyóval hóemberként felkínálva./ Néhány potyesz szákolása után úgy döntöttem, hogy elég a hajózásból dobással küldöm be a horgot. (Ezt a részt nem szívesen írom le, de ez is hozzátartozik az igazsághoz.) Első dobásra, valahogy a vadi új botom felső tagja elrepült és a vízben landolt, a zsinór szakadt. Combcsizmában egy fél órát kerestem, de nem találtam meg a sötétben, ráadásul teljesen elázott a ruhám. Némi önszuggerálás után lenyugodtam és folytattam a horgászatot, gondoltam majd világosban meglesz a cucc. Attila barátom másnap meg is találta a nádasban, nagyon köszönöm neki! Tanulság a jó bot úszik a vízen, én esete a tó fenekén kerestem. Szerencsére mindig van nálam tartalék bot, így a régi kedvenc botommal folytattam a pecát. (Érdekes, hogy 3,25 lbs tesztgörbéjű mind a két bot, de a német jóval masszívabb, mint az angol.) Meg is lett az eredménye annak, hogy a hajózást dobásra váltottam fel, a halak egyedsúlya lényegesen megnőtt, és reggelig 7 db 5 kg-feletti pontyot zsákmányoltam, köztük azt a jelölt halat „Jegeskét” is, ami két hete az egyéni rekordomat jelentette. Most a squid-octo’ csalira éhezett meg, és sokkal harcosabb kedvét mutatta. Még fogtam két amurt is őket nem mértem, de az egyik 3 kg körüli, a másik olyan 6 kg lehetett.

Az éjszakai teríték:

6,2 kg 


"Jegeske" másodszor 12,5 kg


5,9 kg


8,5 kg


7,8 kg

 
Azért maradt nappalra is fotózni való:
Ismét egy jelölt hal, már előttem is
megörvendeztetett valakit, így a neve
„A recski rém „ lett
7,5 kg.
 
 
 
Reggel 6 óra tájban megérkezett a hidegfront szerencsére komolyabb vihar nélkül. Ahogy elfáradtam, a pontyok kapókedve is alább hagyott. Így is folyamatosan 1-2 óránkét fogtam halat, de ezek közt nem volt számomra jelentős (5 kg feletti) példány.
 
 
 Itt már ismét az eredeti bot van bevetve
Estére olyan fáradt voltam, hogy az ágyon kívül nem igazán érdekelt már semmi. A cimborák ennek örültek, mert nem zavartam éjszaka, a hajózással, a harcsás szereléküket. Kiadós alvás után kipihenten ébredtem, és folytattam a pecát, nem túl intenzíven horgásztam (csalizás, etetés), így is az összepakolásig voltak kapásaim fogtam a halakat, de 4 kg-nál nem jött nagyobb.
Becuccoltam a járgányba, majd kipihenten, jókedvűen indultam haza.
 

 

Tudomány:
Horogelőke: elkövettem azt a hibát, hogy a tavalyi viszonylag jól működő előkéimet lecseréltem zsugorcsöves megoldásra, és nem figyeltem a lényegre. A zsugorcsövet túl hosszúra hagytam, így az ahelyett, hogy segített volna az akadásban, még meg is akadályozta azt. Hudo, és Csarsz segítségével (Köszi fiúk!) ezt kiküszöböltem, rövidebbre vágtam a zsugorcsövet, aminek eredménye az lett, hogy az összes kapásból akasztás lett, és egy hal sem maradt le, még a szakáll nélküli horgokról sem. Mivel az amurok jelenlétére számítani lehetett, éjszakára, a finomabb előke helyett, a bevonatos zsinórokat részesítettem előnyben. A bűnös horogkötés
 
Etetés: A különféle csalikhoz különféle etetőanyagot, használok, de az alapjuk egyforma: az egyik kedvenc anyagom az Multimix Proactive Pellet, ami az egy-két napos horgászatokon kiemelkedő csalogató hatást biztosít, és nem telíti a halakat, ezt kiegészítem néhány szem, ATTRACT BETAIN LOW OIL/CARP és hemp PELLET keverékével, ehhez jön még a víz hőmérséklet függvényében pár szem olajos halibut pellet, és Marine. Ami még az alapot képezi sokféle apró, és nem túl apró mag keveréke: kender, különféle madáreledelek, amarant bükköny, csicseriborsó, mogyoró, némi kukorica és búza. Ezeket, a magokat magam főzöm és ízesítem.
Az alap keveréket kiegészítem a csalinak megfelelő anyagokkal, az M1 csalihoz bojli, és M1 pellet dukál, az egyéb saját készítésű bojlikhoz nincs olyan ízesítésű pellet, úgyhogy marad a bojli. Ha gyenge a kapás még némi method mixet is teszek a hajóba.
Mennyiség: Az első bevitel alkalmával több anyag kerül a puttonyba, de ez sem több 50-60 dkg-nál, aztán egyre kevesebb az összmennyiség, de abban a bojli, és a nagyobb méretű pellet van többségben. Soha nem mérem a mennyiségeket érzésre, adagolom.
Azért hogy az etetési területet növeljem, bojlit, mix gombócot, esetleg nagyméretű pelletet szétterítve szoktam csúzlival belőni, de ezt nem viszem túlzásba, csak rávezetésnek használom.

 
 
A közbenső fokozat: az első adag egy kicsit több, a későbbi adagok kevesebb mennyiséget tartalmaznak.

 
Csalik: Az egyik szereléken folyamatosan a szokásos M1 olvadó-főzött páros volt minden esetben megfaragva, a két fél darab nem volt soha nagyobb egy 20 mm-es golyónál. A bedobás előtt úgy mártottam M1 dip-be, hogy csak a főzött fele érjen bele. Ez a kombináció mindig hozta a pontyokat, sőt az amurokat is ezzel fogtam. Eddig ennél eredményesebb csalival még nem horgásztam! A másik szereléken már egy kicsit variáltam a saját receptes Squid-octopus főzött bojli mellé tettem, ugyanilyen olvadót is, és egy 18 mm lebegővel zártam le. Ez így viszonylag nagyméretű csali lett, ritkább is volt a kapás, de az átlagsúly nagyobb. Éjszaka a squid-octo’ lebegő, és az ugyanolyan dip jött be, nappal ananászos lebegő, és dip fogta a halat.
 
Tapasztalat: Olyan területem horgásztam, ahol nem igazán volt a mederben törés, vagy egyenetlenség, és az aljzat tele volt apró kagylókkal, ideális táplálkozó hely a halak számára, viszont védelmet nem nyújt nekik. Amikor étvágyuknál voltak, tömegesével lehetett őket horogra csalni, ahogy jött a front, és elmúlt a kapókedvük ritkábban tudtam őket megfogni. Az oldódó bojli számomra nagy jelentőséggel bír horgászataim során, a horgon is kiemelkedő vonzerővel bír, illetve etetéskor is nagy segítségemre van. Ha takarékoskodom a hajó akkumulátorával, vagy éppen nem akarom, hogy a sok etetőanyag az apróbb halakat is vonzza, néhány szem ilyen bojli elég a csalogató hatás eléréséhez. A pár golyó felfűzve PVA szalagra nem csökkenti a dobótávolságot, és nem rontja az irányíthatóságot sem.
Összefoglalva: a csalik kiemelkedő fogást eredményeztek, a horgászataim alatt, ha a horogelőkét jól sikerült volna megkötnöm, még ennél is több fogással büszkélkedhetnék.
 
Remélem a beszámolóban sikerült sok hasznos információval szolgálnom, várom az észrevételeket, hogy én is még több ismerettel legyek gazdagabb!
 
2009. június 1.
YaXeYcarp
Fotó: Kovács Attila, YaXeYcarp
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 5

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET