Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Három kalandos májusi hétvége 2009. május 8..9, 15..16, 22..24.(YaXeYcarp) I.
Cikkek
Három kalandos májusi hétvége
2009. május 8-9, 15-16, 22-24.
 
A több szempontból sikeres május eleji évadnyitó horgászat után (Aki olvasta az előző beszámolómat, tudja mit értek ezen.), úgy terveztem, hogy a kedvenc hónapom hétvégéit teljesen a horgászatnak szentelem, és komoly erőfeszítéseket teszek a halak bojlival történő csalogatására. A sok családi program, ünnep miatt, az utolsó hétvégén nem horgásztam, de így is élményekkel teliidőszak, van mögöttem.
 Gyönyörű víz 
 
 
Május 8-án dél környékén értem a partra, a cimborákkal úgy döntöttünk, hogy az előző héten vallatott mélyebb rész után, a tó kíméleti terület felé eső részét részesítjük előnyben. Úgy gondoltuk, hogy a felmelegedő víz ide vonzza, a halakat, főleg, hogy talán íváshoz is készülődnek. Persze a szokásos ellentét megmaradt, ők a harcsákat űzik, én meg a pontyokat csalogatom. Szándékosan írtam így, mert nekem is sikerült csalogatni a pontyokat, meg nekik is sikerült elűzni a harcsákat. Nem sok fogást tudtak felmutatni, de ha egyszer bejön, egy haluk nehezebb lesz, mint nekem, 3 napi összes fogásom. Persze, amikor pontyoztak, ők is fogtak szépen. Visszakanyarodva a történethez, egy általam kedvelt, helyen sikerült tábort vernem, néhány vízben maradt fatuskós akadó környékén. Szeretem ezt a helyet sok szép halat adott, többek között az egyéni rekord amuromat is itt sikerült szákba terelnem.
A szokásos táborverés után elkezdtem a horgászatot, egy bojlis, és egy feeder bottal. Mivel a tavon tilos bóját elhelyezni az először bedobtam a szerelékeket, hogy a zsinóron be tudjam jelölni a kiválasztott távolságot, majd csak ezután indult az etetés. A szokásos stratégiát választottam, bojli, pellet, szemes takarmány, etetőhajóval bejuttatva, illetve néhány method mix gombóc, és 20 szem bojli csúzlival belőve. (Az anyagok pontos bemutatását, az írásom végén fogom megtenni.)
A délután nem sok eseményt hozott, a feederen volt egy ponty, de útközben meggondolta magát és inkább távozott a horogról. Mivel volt időm, és még szükségét éreztem némi csalogató anyag bejuttatásának, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a parittyás módszert. Na ez nem jött be, remélem a jövőben valaki megtanít rá, mert annyit bénáztam, hogy a nagyobb leégés elkerülése érdekében inkább abbahagytam a dolgot. Csúzlival simán megoldottam, nem is kellet 70-90 méternél messzebb lőni.
Késő délután bevetettem a második bojlis szereléket is a feeder helyett. Kétféle csalival próbálkoztam az egyik, ami a kapások többségét hozta, saját készítésű M1 half’n’half oldódó-főzött kombináció. A másik quest cream seed mix alapú, kenderliszttel turbózott, scopex, banán, mandarin ízesítésű, saját agyszülemény, ez is hozott jó néhány kapást, de így tavasszal többet vártam tőle. Sötétedés után beindult az élet egy kisebb 2 kg-s potyesz jelentkezett, majd fél-háromnegyedóránként jöttek a kapások, de vagy nem akadt, vagy lemaradt, vagy elszakadt az előke zsinór. Hajnalra, már elég felspannolt állapotban voltam, cserélgettem, a horgokat, aztán egy füstölős kapás után, végre komolyabb fárasztásba kezdhettem. A hal iszonyú erővel húzott, de azért sikerült a part közelébe hozni, ott ismét beindult, ezért úgy döntöttem, hogy bemegyek a vízbe a nád mellé, hogy az elakadást megelőzzem. Akkor már gyanús volt, hogy nem is olyan nagy az ellenfelem, mint ahogy gondoltam. Még harcoltunk egy kicsit rövidpórázon, aztán sikerült megszákolnom. A partra érve, a matracon láttam, hogy kivel is állok szemben, egy gyönyörű nyurga ponty, óriási uszonyokkal, a tömege 5,7 kg. Mérlegelés, fertőtlenítés után visszaballagtunk a vízbe, mármint én, a nyurga utazott a matracban, majd lassan elúszott. Olyan szép, és erős hal volt, hogy nem is igazán érdekelt mennyit nyom nagy élmény volt megküzdeni vele.
A harcos 5,7 kg-os nyurga
 
 Ezután nyugalom költözött a vízre, még aludni is tudtam egy kicsit. A pirkadat után, újracsaliztam, majd végrehajtottam egy fontos műveletet, megreggeliztem, kávéztam. Ez a környezetemre nézve is fontos, hogy ne legyek nyűgös a reggeli órákban. Továbbra is csendesek voltak a kapásjelzők, már azon törtem a fejem, hogy elkezdek összepakolni, és indulok haza. 9 óra környékén az M1-el csalizott botomon megszólalt a kapásjelző, és a fék is ciripelt, de csak olyan öregesen lassan futott le a zsinór az orsóról. A bevágás után, ahogy pumpáltam ki a halat, éreztem, hogy nem átlagos méretű lesz, de nem nagyon tört ki oldalra, úgy gondoltam, hogy szebb amurt akasztottam. A part közelben, egy kicsit megindult, Attila cimborámmal már a vízben álltunk, és Ő meg is jegyezte már szákolás előtt: „Ez egyéni rekordod lesz!” Igaza is lett, 12,5 kg-s tükröst fogtam, ráadásul jelölve is volt. Később kiderült, hogy ő a „Jegeske” névre elkeresztelt potyesz, és nagyon torkos, előttem egy nappal is horogra akadt, és azelőtt még egy héttel is megfogta a „keresztapja”.
 
 
Az a bizonyos 12,5 kg-os "Jegeske" (Az első találkozás)
 
 
Persze, azért örültem neki. Amikor visszaengedtem a vízbe alig akart elúszni, pedig láthatóan nem viselte meg, a fárasztás. 


 Noszogatni kellett, hogy elússzon!
Ezzel zárult a hétvége, már a következőre koncentráltam, zavart, hogy annyi halat vesztettem, kötöttem új horgokat, sőt elővettem az amuros nagy „kampókat is...

Függöny le, első felvonás vége! Taps!(a szerk.)


2009. június 1.
YaXeYcarp, ABK
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET