Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


III. IHP Bojlisuli és Horgásztábor képes, videós beszámoló (Jávorka Dániel)
Cikkek

 

 

III. IHP Bojlisuli és Horgásztábor képes, videós beszámoló

 

Hat nap eseményei 50 percben. Akár ezt az alcímet is adhattam legfrissebb (videóval kiegészített) írásomnak, amelynek eseményei augusztus 22 és 27 között játszódtak le. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy pontosan hogyan is zajlottak le a III. IHP Bojlisuli és Horgásztábor napjai, akkor a most következő írás keretében választ kaphattok a kérdésre…

Hírek képei: ihp_bojlisuli_1.jpg

 

Bonyodalmas múlt előzte meg az idei Bojlisulit, már ami az időpontot illeti. Sok variáció állt fenn a végleges verzió elképzeléséig, volt szó arról is, hogy júniusban lesz, arról is, hogy júliusban, sőt arról is, hogy az idei évben teljesen kimarad az IHP eseménynaptárjából. Be kell látnunk, az utóbbi verzióért nagy kár lett volna, no, de ne szaladjuk ennyire előre…

Lássuk hát sorban, napról-napra, mi minden is történt itt valójában.

2011. augusztus 22., hétfő, a tábor első napja.

A reggeli 7 órás időponttal eltervezett gyülekező előtt egymás után érkeztek a négykerekű járgányok az ország minden szegletéből, sőt, voltak, akik külföldről is megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel. Így a harmadik felvonás keretében a Bojlisuli immár nemzetközi távlatokban is elismerté, illetve színvonalassá vált a jelentkezők és családtagjaik szemében egyaránt.

Visszatérve a gyülekezőre, mivel tudtuk, hogy a srácok mihamarabb el szerették volna kezdeni a horgászatot, ezért nem is húztuk sokáig az időt a felesleges szóbeli tudnivalókkal. Persze tudom, ez nézőpont kérdése, szinte látszott az arcokon a nyitóbeszéd alatt, hogy „Tudunk mi mindent, csak menjünk már!”  :)

Magát a nyitóbeszédet a sorsolás előzte meg, itt alakultak ki az egyes csapatnevek, és itt is dőlt el egyben az is, hogy ki-kivel fog együtt horgászni a 6 nap során, no meg persze, hogy melyik helyen.

Ennek az eredményét az alábbi ábra szemlélteti:

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_2.jpg

 

A horgászat kezdetét a programlista szerint hivatalosan 11 órára írtuk ki, de mivel mindenki előbb elkészült ennél, ezért – hogy ne raboljuk feleslegesen az időt – egy határozott jelet leadva tudtára adtuk a táborlakóknak, hogy ideje bevetni a készségeket!

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_3.jpg

Épül a bázis

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_4.jpg

Minden a helyén…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_5.jpg

Boszorkánykonyha a’la Bartha Zsolt

 

Nem tettem még említést arról, hogy tulajdonképpen kik is vettek részt a Bojlisuli alatt az oktatási/felügyeleti segédkezésben. Úgy indult az egész, hogy Feri – mint táborvezető – fennhatósága alá tartozott a felső három csapat, tehát a 7-es, a 6-os, és az 5-ös helyen szerencsét próbálók. Nekem, mint fősegédnek a 4-es, és a 3-as csapat került kiosztásra, míg Szente Krisztián barátomnak a 2-es és az 1-es csapat maradt. Őt csütörtök este Misó mester váltotta a segédkezésben, aki erőn felül bevállalta a 3-as helyen ülő csapat számára is a (plusz) segítséget. Amolyan különálló kategóriaként tudnám még besorolni Serit, aki a tábor alatt segítőként, illetve tanoncként is egyaránt részt vett. :) Emellett folyamatos aktív horgászatával sok szép halat sikerült horogra csalnia. Természetesen a csapatok segítőkhöz való kiosztását az egyszerű és gördülékeny haladás érdekében hoztuk létre, hogy a mérlegelési, szerelékkötési, ill. egyéb műveletek során mindenkinél legyen segítő, így elkerülhető volt az, hogy egy embernek kellett megszakadnia a folyamatos ténykedésben. Értelemszerűen így minden segítő az általa felügyelt csapatok között telepedett le. Persze ne higgye azt, senki, hogy az egyes csapatok nem kérhettek volna segítséget az ellenfelekhez beosztott segítőktől, csupán az egyszerűség kedvéért és a szükség esetén történő leggyorsabb segítségnyújtás érdekében alakítottuk ki ezt a rendszert.

Ezen felül minden egyes napra esett két előadás (az elsőre csak egy, az utolsóra pedig végül már egy sem), amelyet elosztottunk még a tábor előtt annak függvényében, hogy kinek melyik téma a leginkább testhezállóbb. Ezen előadások segítségével igyekeztünk a rendezvény színvonalát még magasabbra emelni. Emellett volt két vendég előadónk is, akikről bővebben az aktuális napi program keretében lesz szó. (Egy-egy előadás minden segítőtől, vendégelőadótól szerepel a videóban, melyek időrendi sorrendben kerültek összevágásra)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_6.jpg

A legelső előadást jómagam tartottam: itt az egyes előketípusok adott helyzethez történő társítási, ill. alkalmazási lehetőségéről volt szó. Ezen a képen még csak a készülődés zajlik éppen

 

Tudom, nem ártana már valamit kommentálnom az első napi halfogásról sem…

Hát, minden kezdet nehéz, tartja a mondás. Ez nem történt másképp itt sem. Az első pontyhoz a helyi csapatnak (Izsák Team) volt szerencséje, de sajnos limiten aluli példányról volt szó. Ezt követően hosszú óráknak kellett eltelnie a következő eseményig. Aranyszabály: Ha sok horgász ül egy adott szakaszán a tónak, akkor legtöbb esetben a szélső helyen ülőnek kedvez leghamarabb a szerencse. Ennek tükrében a délutáni első komolyabb hal a táborvezető készségén jelentkezett, aki jobb szélen ült. Természetesen az „aki kapja, marja” szabály azonnal érvénybe lépett, így Feri hamar át is adta a felszerelést a hozzá legközelebb horgászó Tranker Balázsnak. Természetesen a kiírás tükrében ez a fogás „semlegesnek” minősült, de nyilván Balázs sem sértődött meg egy versenyen kívüli, közel 10 kg-os hal fárasztásának élményétől. :)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_7.jpg

A tábor első darabosabb hala, 9.89 kg

 

 Ezzel gyakorlatilag le is zárult az első napi halfogás mivel a következő egyed, s egyben a verseny első mérlegelhető hala hajnali 3 óra előtt érkezett nem sokkal. Viszont a hajnal meghozta a várva-várt első áttörést, mivel ekkor érkeztek az első nagyobb halak is.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_8.jpg

A tábor első „érvényes” hala

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_9.jpg

A Körös Team hajnali nagy hajrája…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_10.jpg

… két nagyobbacska potyesszal

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_11.jpg

Nem sokkal később Zsolti is felvette a kesztyűt egy 6 feletti pikkelyessel

 

A folytatásban a délután is sokkal „halszagúbbnak” bizonyult, mint az előző nap során és lassacskán úgy nézett ki, hogy be fog indulni a történet.

Természetesen nem megyek el szó nélkül az étkezés mellett sem, amelyet napi szinten 3 alkalommal is (reggeli, ebéd, vacsora) biztosított a résztvevők számára a vezetőség. Nyilván ez is életmentő és nélkülözhetetlen része volt a tábor gördülékeny lebonyolításának, de a srácok, ahogy észrevettem, inkább amolyan „szükséges rossz”-ként kezelték. Erre leginkább abból jöttem rá, hogy kísérőként majdnem mindig utolsóként léptem ki egy-egy étkezés után a csárdából. :) (Bár az igazsághoz azt is hozzá kell tennem, hogy ehhez néhány alkalommal a Notebook-om „cibálása” is hozzájárult.) Hiába, no, a verseny az verseny… :)

 

Visszatérve a második nap eseményeire, azért volt ebédidő után is itt-ott akció…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_12.jpg

Egy szép pikkelyes a „Zadravec Fan Club”-tól :-)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_13.jpg

Bence délutáni hala szintén nem az aprajából való

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_14.jpg

A Kifogjuk csapat által kifogott töves

Az előadások természetesen ezen a napon sem maradtak el, de ezúttal csak futtában szedem össze, hogy miről volt szó az aznapi „oktatásban”. Mindkettőt közösen tartottuk Ferivel, csupán az egyszerűség kedvéért két részletre bontottuk őket. Ebből az egyik téma az „etetési technikák” voltak, amelyeknél a partról használatos készségekről Ferenc tartott beszámolót, míg a behúzás során, illetve partközelbe történő szerelékleengedés esetén használatos etetési tippekről jómagam adtam tájékoztatást. Ezek után nyilván nem volt nehéz kitalálni, hogy a második előadás témájánál (A dobálós és a behúzós módszer közti különbségek, ill. egyes praktikáik) ki-ki melyik témát adta elő. :)   

Lassacskán közelgett a második éjszaka és ezzel együtt a vacsora ideje is. Ezt megelőzően átgondoltam a haditervet, hogy hogyan tovább, és mégis mit tehetnénk annak érdekében, hogy a srácokkal több halat fogassunk. A csónakos beetetésig (amelyet a bójasávon ejtettünk meg végig) stimmelt minden, viszont a halakat valamiért ez sem csalta be igazán az etetésekre. A tábort megelőzően egy közelmúltbeli horgászatomon, melynek egy részét egy baráti társasággal töltöttem, azt tapasztaltam, hogy jóval több kapást tudtam elérni addig, amíg a cimborák nem értek a helyszínre, ill. nem kezdték meg a horgászatot. Mielőtt félre értenétek, nem őket okolom a későbbi haltalanságért. :) Csupán egy olyan helyzet adódott, amelyet az itteni halak egyszerűen nem szívlelnek. Nevezetesen az történt, hogy annyian „ütöttük” egyszerre a vizet magunk előtt, hogy az uszonyosok ezt egyszerűen nem tolerálták, és odébbálltak. Az itt megrendezett versenyeken is gyakran megfigyelhető ez a jelenség, mivel nem sok nagytestű hal szokott az ilyen eseményeken előkerülni. Éppen Zsolti mesélte nekem a tábor alatt, hogy amikor Harsányban horgászott, ott akkor fogta legjobb ütemben a halakat, ha sűrűn hajtott végre parittyás ráetetést. Ergo az ottani halak „igénylik” a csobogást, mert tudják, hogy az kaját jelent. Ezzel szemben Izsákon meg homlokegyenest másképp működnek a dolgok: Ha sokat csobogsz, az összes hal (főleg a nagyja) fejvesztve menekül előled. Nem véletlen működik itt a legnagyobb sikerrel a bojlival történő horgászat esetén a dobócsöves etetés, már hosszú-hosszú idők óta. „Ahány ház, annyi szokás…”

E jelenség alapvető feltétele volt a megfelelő stratégia teljes kidolgozásának. Így a vacsora alatt egy kupaktanács jelleggel szavazást indítottam, amely előtt elmondtam a srácoknak, hogy miként tudnák elkerülni a felesleges csobogást és a halak elriasztását. Így az alábbi lehetőségek születtek:

Napnyugtáig mindenki válassza ki a számára legszimpatikusabb horogálló (főzött) bojlit, csalizzon fel vele, majd a teljes sötétség beállta előtt vesse be a legjobbnak látszó helyre. Ezt követően csak akkor dobjon vele újat hajnalig, hogyha muszáj, vagyis halfogás esetén

vagy

mindenki folytassa a horgászatot úgy, ahogyan azt eddig tette, a szabad akarat és variálás határtalan lehetőségei tükrében.

Hangos egyetértéssel szinte mindenki letette a voksát az általam felvetett (előbbi) javaslatra. Ilyen egy jól összetartó társaság, ha a cél közös és így a résztvevők bizalmasan kezelnek egy olyan felvetést, amely megfelelően fel van vázolva. Miután a siker egyik legfőbb alapja a hit, nem volt kérdéses, hogy működni kellett mindennek. És láss csodát…

A 7-ből 4 csapatnak is sikerült a második éjszaka folyamán nagytestű halat fogni!

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_15.jpg

Zsolti nyitotta a sort a második éjszakán 6.78 kg-os halával

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_16.jpg

Ezt követően Jani, gyönyörű nyurgájával a tábor első 10 felettijének kifogását könyvelhette el (10.61 kg)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_17.jpg

Saller Andris tükröse 8.93 kg-ot nyomott

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_18.jpg

Nem sokkal később csapattársa, Bence (alias „Noki” :)) is beszállt a „közös kasszába” egy 4 felettivel, így e két halukkal alaposan átrendezték az addigi állást

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_19.jpg

A második éjszakát Szabó Gábor (szintén) 4 feletti pikkelyese zárta

 

A harmadik nap önmagába véve is egy üde színfolt volt az egész rendezvény lebonyolítása során. Ugyanis ezen a napon érkezett meg a táborba az Amatőr Bojlisok Klubja képviseletében Hudomiet János (Hudo), illetve a CarpShop képviseletében Jagnesák Tibor (Tibi), akik egy vetélkedőt bonyolítottak le az előadásuk keretén belül. Az már persze csak hab volt a tortán, hogy a legtöbb helyes találatot beikszelő résztvevőknek díjazással is készültek! Ezúton is köszönjük Nekik, hogy meglátogatták rendezvényünket, valamint, hogy értékes tárgynyereményekkel tovább növelték az általuk szervezett program színvonalát!

Továbbá nagy érdeklődést, és ennél is nagyobb derültséget keltett Krisztián barátom délutáni előadása, aki már jóval korábban bejelentette, hogy hellyel-közzel mókásan szeretné megtartani a mondandóját. A videóba igyekeztem azokat a jeleneteket beválogatni, amikor komolyra vette a figurát. :) Ezt követően még délután folyamán összepakolt majd elindult a hazafelé vezető úton, miután szólította a kötelesség.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_20.jpg

Hudoék vetélkedője nagy örömet szerzett a szerencsés nyerteseknek. :-) (A vetélkedőről, illetve a díjak átadásáról készült felvételek megtekinthetőek a videó 17. és 20. perce közötti képsorokon)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_21.jpg

Csoportkép halastól, ajándékostól, mindenestől :-)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_22.jpg

Nagy Balázs hala már az előadások után érkezett

 

Amiről még nem ejtettem szót, viszont mindenképp érdemes róla beszélni egy keveset, az a szemlélet, amelyet már a megnyitótól kezdve igyekeztünk lassan, fokozatosan, de magabiztosan átadni a táborlakóknak. Szerencsére a kíméletes bánásmódról már nem kellett ódákat zengenünk, mivel ők már ebben a világban nőttek fel, és képesek voltak kulturáltan, sporthorgászokhoz méltóan bánni a kifogott halakkal. A szemlélet alatt inkább azt a rendszert értem, ami a módszer, illetve a bojlival történő pontyhorgászat őshazájából, Angliából származik. Ugyanis ott nem ismerik azokat a magyar horgászok által használt kifejezéseket, mint a „bojlis”, vagy mint a „bojlizás”, ők csak simán a „Carp Fishing” vagyis a „pontyhorgászat” szót használják. Ezért is kínálják pl. az angol webáruházak a nálunk „bojlis” jelzővel illetett botokat „Carp Rods” néven, vagyis ők pontyozó botokkal horgásznak. A hazai nagy többség szemlélete olyan tekintetben is eltér (sajnos!) az övékétől, hogy náluk még a teszthorgászok megbízói sem várják el, hogy egy kukoricával fogott halat valamelyik bojli neve alatt adjanak el. Ők mindig az adott helyzethez mérten próbálják a halfogást megoldani, ezért ők szemrebbenés nélkül csaliznak maggal, ha a siker érdekében ez bizonyul a legmegfelelőbb választásnak, és nem azon gondolkodnak előre, hogy majd mit hazudjanak helyette össze. És mivel én is ezt a szemléletet tartom egészségesnek, fontosnak tartottam, hogy erről a nyitóbeszéd során pár mondatot összegezzek.

Közben beleszaladtunk már a harmadik éjszakába is! Ez az est nem sok halat tartogatott ugyan, de azok, amiket fogtak, kapitális egyedek voltak. A tábor legnagyobb hala, „Scooby” is ezen az éjjelen tette tiszteletét.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_23.jpg

Seri sem vonakodott a kutyatáp használatától. Döntését ez a 10 feletti tükrös jutalmazta

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_24.jpg

Zsolti, a tábor legnagyobb hala, „Scooby” (15.02 kg) társaságában. Ő viszont már bojlira jött, méghozzá egy tesztelés alatt álló Magic Formula névre keresztelt modellre

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_25.jpg

Zolika, ez a fogás sajnos nem bemérhető! :-))

 

A negyedik nap – az előző kettőhöz képest – valamelyest „lazább” volt, emiatt több idő jutott például olyan plusz programokra, mint a strandolás az IHP medencéjében, majd a hűsítő mártózás után ki tudott volna nemet mondani egy spontán csocsózásnak?!

Persze a horgászat eközben is aktívan folyt, hiszen azért vannak a csapattársak, hogy felügyeljék a felszerelést, amíg a másik elmegy csobbanni egyet. :) Míg a „kutyatápbajnok” csapat a 7-esen magabiztos horgászattal húzott el a többiek elől, addig a Carp Hunter csapat (ugyan akaratuktól függetlenül, de) átkeresztelkedett Pike Hunter-re… :))

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_26.jpg

Matyi hala

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_27.jpg

Ilyen forróságban minden hal aranyat ér!

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_28.jpg

A csukavadász csapat egyik…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_29.jpg

… és másik (versenyen kívüli) szép fogása

 

Ezen a napon tartotta meg Feri a nagy sikerű előadását a bojlik összetevőinek jelentőségéről, amely szintén tartogatott érdekes információkat a figyelmesek számára.

 

A nap folyamán történt egy további érdekesség is. Az egyes helyen ülő csapatot (Kondor Team) a tábor alatt szinte egészen idáig elkerülték a halak. Viszont aznap nagyon eltaláltak valamit, mert több pontyot is sikerült fogniuk (sajnos volt közöttük limiten aluli is), ennek köszönhetően egy helyezéssel előrébb ugrottak a versenyben.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_30.jpg

A Kondor Team darabosabb tükröse

 

Kora este csatlakozott hozzánk Misó mester, aki rögvest felügyelete alá vonta az alsó három csapatot. Közben természetesen összeszedelőzködött, és bevetette a készségeit is. Ez alatt lassan be is sötétedett, így elérkezett a negyedik éjszaka ideje is, amely szintén tartogatott meglepetéseket. Erről az alábbi képek is tanúskodhatnak:

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_31.jpg

„Úúú, de szép hal ez!” :)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_32.jpg

„A kutyafáját, ez nehéz!” :)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_33.jpg

„Noki” a tábor második legnagyobb hala, „Snake” (12.16 kg) és a táborvezető társaságában. Ezzel a fogásával új egyéni rekordja született. Gratulálunk! :-)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_34.jpg

Nem sokkal később a Kifogjuk csapat is beszállt a nagyhalas projektbe egy 8.84…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_35.jpg

… és egy 9.55 kg-os hal közreműködésével

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_36.jpg

„A hét képe”: Sün kontra Halibut pellet

 

Az utolsó előtti napon újabb vendégelőadóval gyarapodott a Bojlisuli egyébként is színes programlistája. Albert György látogatott meg minket, akivel még a nyár folyamán egyeztettünk, hogy tartani fog a tábor valamely napján egy előadást az etetőhajók használatáról. Ez már a felvetés pillanatában is elsöprően jól hangzott, mivel ilyen szerkezettel nem sok horgász rendelkezik, így a téma számos új információt hordoz(hat) az érdeklődők számára. A pár perces szóbeli tájékoztatást követően mindenkinek volt lehetősége kipróbálni a szerkezet működését, illetve irányítani azt.

 

A délután folyamán pedig Misó lépett fel a porondra, hiszen ő is készült egy testhezálló produkcióval, melynek témája a markerozás volt. Ez a mutatvány elméletben és gyakorlatban is egyaránt meg lett tartva, így gyakorlatilag a program végére már teljesen feltérképeződtek az „L” alakú tó mederviszontagságai, illetve mélységei. :)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_37.jpg

A vendégelőadóként érkező Albert György előadása keretében a srácok az etetőhajók használatába nyerhettek betekintést

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_38.jpg

A szerkezet működés közben

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_39.jpg

Misó markerezős előadását is nagy érdeklődés kísérte

 

A finishre mindenki nagyon szerette volna felpörgetni a halfogást, ami részben sikerült is, viszont ennek eredményeként a nagyobb halak az utolsó éjszakára ismét eltűntek a pálya középső szakaszáról a csobogás miatt. Ebből adódóan nem is volt túlságosan halszagú az utolsó éjszaka, viszont teljesen haltalan sem.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_40.jpg

Seri a jobb szélen sikeresen gyarapította a kifogott nagyhalak számát az utolsó éjszakán is. Jelen esetben egy 10.40-es pikkelyessel

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_41.jpg

A Körös Team 5 feletti pikkelyese az utolsó éjszakáról

 

A hajnali időszak viszont ismét erősnek bizonyult. Ekkor a csapatokat már annyira elfogta a versenyláz, hogy már az utolsó előadás megtartásától is eltekintettünk. :) A verseny utolsó óráiból láthattok most néhány jelenetet:

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_42.jpg

Fodor Zoli egyik…

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_43.jpg

… és másik szép fogása

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_44.jpg

Pontyfogások szomszédos csapatoktól

 

VÉGE! E szó hangos kiáltása jelezte a részvevők számára, hogy elérkezett az idő, hogy „letegyék a lantot”. Egy alapos számítási, illetve összegzési műveletsor következett ez után, melynek keretében eldőlt, hogy ki-ki hányadik helyen végzett. Persze ezt még akkor nem árultuk el senkinek, ezzel is fokozva az izgalmakat az eredményhirdetés megkezdéséig.

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_45.jpg

Hírek képei: ihp_bojlisuli_46.jpg

 A csapatok fogásai a végső összesítés alapján

Miután túl volt mindenki az utolsó ebéden, elérkezett a várva-várt eredményhirdetés ideje is. A bevezetés keretében Jankovics István (tógazda) megköszönte a szülők bizalmát, hogy elengedték gyermekeiket a rendezvényre, illetve megköszönte a tábor alatt segédkezőknek az aktív részvételüket. Ezt követően a táborvezető ismertette a verseny pontos végeredményét…

  

Az eredményhirdetés pillanata

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_47.jpg

Az eredményhirdetés pillanata

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_48.jpg

 

Feszült arcok bukkannak fel a kíváncsi táborlakók között :)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_49.jpg

A tábor legnagyobb hala: Dream Carp Team (Bartha Zsolt), 15.02 kg

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_50.jpg

A harmadik helyezet csapat: Körös Team (51.04 kg)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_51.jpg

A második helyezet csapat: Dream Carp Team (76.04 kg)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_52.jpg

És végül a győztesek, a Kifogjuk Team (98.58 kg)

 

Hírek képei: ihp_bojlisuli_53.jpg

Derültség minden arcon. Trükk: „Shanyi, mögette!” :))

Hírek képei: ihp_bojlisuli_54.jpg

Teljes csoportkép

 

A tábor alatt készített videót ITT tudjátok megtekinteni

Reméljük, mindannyian nagyon jól éreztétek magatokat az itt eltöltött 6 nap során, és kellően sikerült feltöltődnötök ahhoz, hogy az előttetek álló akadályokkal (iskola) gond nélkül megbirkózzatok! Köszönünk még egyszer mindent mindenkinek, találkozunk legközelebb!

Sziasztok!

Írta: Jávorka Dániel

Fotók: A táborban résztvevőktől

Videó: Dani

 

 

 

Hozzászólások
#1Tofek - 2011.12.22 17:25:31
Dani!

Köszönjük hogy megosztottad velünk ezt a csodás eseményt!
A srácok arcán látszott milyen jól érezték magukat!!e!

A továbbiakban is sok sikert ezekhez a táborokhoz!!!!g!
#2hudo - 2011.12.22 14:35:22
Szia Dani!

Gratulálok Neked és a srácoknak a táborhoz!!g!
Nagyra tartom azt, amit a bojlis ifjúság nevelésében nyújtasz!!f!
Köszönöm, hogy ott lehetek veletek, és egy picit én is részt vehetek ebben a nagyszerű programban!!e!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET