Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Deltás Pontyok (Aubéli Ottó, SBS Happy Carp Gang)
Cikkek

Összetett feladathoz kerestünk vizet, mert szerettük volna úgy lezárni az évet, hogy pecázzunk egy jót, közben a barátokkal kellemesen, jó körülmények között múlassuk az időt. Természetesen az sem volt nélkülözhetetlen szempont, hogy halat is fogjunk. A másik speciális igény, aminek meg kellett felelnie a helynek, hogy Lali barátunk kerekes székben ül, és Ő is önállóan tudjon horgászni. Több ötlet is felmerült, hogy melyik lenne az ideális tó, de valamennyi megbukott. Egy tó mindenek felett azonban hatalmába kerített minket és szövetséget kötve közösen megegyeztünk, hogy a hétvégét a Bázis-horgásztavon töltjük.  http://www.bazishorgaszto.hu/news.php  

A kemény magot Hudo, Tofek, Gaben és én alkottam. Szombaton érkeztek egynapos féderes horgászatra Dani, Rudi bá’ és Lali. Péntek reggel Gabennel megérkeztünk a Budapesttől 15 km - re fekvő tóhoz, arcom aggódó üzemmódba kapcsolva nyugtázta, hogy az előzetesen kinézett helyen már ül valaki, de egyébként minden hely üres. (Na, jól kezdődik!) Szerencsére kiderült, hogy az egyetlen jó ember nem volt más, mint Tofek, aki hajnaltól kint volt és foglalta a helyet.(Lássuk be nem volt nehéz dolga és konfliktust sem kellett vállalnia, mivel egyedül volt a tavon, de ezúton is szeretném megköszönni lelkes áldozatát.) „Gyors” kipakolás után végre kipróbálhattam az újonnan vásárolt TF Delta XS 3 lb-s botjaimat működés közben is! A választásban segítségemre volt, hogy Hudo is ilyen pálcákkal horgászik és csak egyszer adta meg a lehetőséget, hogy kézbe vegyem azokat (Igaz csak egyszer pecáztunk közösen). Ezen felül egy remek cikk is segített a döntésben, amit az alábbi linken ti is elolvashattok. http://abklub.hu/news.php?readmore=178  

Nem csalódtam a bot dobóképességében. 106 grammos ólommal stabilan tudtam dobni a 105 méteres távot, ami engem hihetetlen örömmel töltött el. Már csak a fárasztási munka volt hátra, de mint azt tudjuk, ahhoz partner is kell. Nem aggódtam, mert tudtam, ha csak egy 2 kg-s jelentkező lesz a tesztelésre az is belead apait-anyait. Ugyanis az itt elő halak méretüket meghazudtolva küzdenek a horgon és mindent megtesznek a szabadulás érdekében. Ez persze hatalmas élményt szerez mindannyiunknak. Az első halat Gaben fogta, ami egy 7. 40 kg - os ponty volt. A második páciens egy, a ponttyal nagyon közeli rokonságban álló kárász volt, amit Tofek prezentált a csapatnak.

Hírek képei: otti_cikke_1.jpg

Gaben hala

Hírek képei: otti_cikke_2.jpg

Aki a kicsit nem becsüli…

Hírek képei: otti_cikke_3.jpg

De Tofek megbecsülte és el is nyerte méltó jutalmát!

Én még mindig csak vártam türelmesen… Kapásom meg nem volt, úgyhogy nekiálltam hagymát pucolni a pörkölthöz, aminek szerény számításaink szerint kicsivel ebédidő után kellett volna elkészülnie. Közben nekem is megszólalt a jelzőm és a nőies munkát könnyezve félredobtam, majd rohantam a hang irányába. Megemeltem a botomat és megéreztem az első Deltás pontyom ellenállását. Ezt az érzést utoljára akkor éreztem, mikor megláttam feleségem. Szerelem volt akkor is és most is!!!!  A világ legkíméletesebb fárasztásának lehettek tanúi társaim a parton, mert minden másodpercét ki szerettem volna élvezni a bot rezdüléseinek.

Hírek képei: otti_cikke_4.jpg

Az első Deltás. Vállban nem túl széles, de jól dolgozott (6.50kg)

 Az etetésről röviden annyit, hogy csak apró maggal (repce, köles, kender), M1 és CSL likőr keverékéből álló mixet spomboztunk, majd csöveztünk rá oldódó és főzött M1 és Squid & Octopus bojlikat. Természetesen kiakasztott zsinórral etettünk, majd hozzámértük a horgászkészség zsinórját a pontos dobások érdekében. Csalinak a pop-up bizonyult a nyerőnek, mert csak ezzel sikerült halat fognunk. Az ízesítés lényegében mindegy volt, mert működtek az M1, Squid & Octopus, Pineapple, Strawberry Jam ízek, a lényeg az volt, hogy a csali lebegjen.

Gabenék hagyományos hajszálelőkét használtak, míg én kíváncsi voltam, hogyan teljesít lehűlt vízben a fluoro carbonból kötött merev D-rig előke. Májustól csak evvel horgásztam és nagyon elégedett voltam vele, mert többnyire tökéletes alsó akadást biztosított és nem volt egyetlen halvesztésem sem. Ezúttal sem okozott csalódást és nem szakadt meg a jó sorozat. Nem volt üres bevágás és minden jelentkező kilátogatott rövid időre a matracra. A csali rögzítésével eleinte még voltak problémáim, de rátaláltam a Rig Marole Bore Ring termékére, ami nagyon sok gondot vett le a vállamról. Az előkét Rig Marole fluoro carbonból kötöm, mert a minőség és ár arányában verhetetlen.

Hírek képei: otti_cikke_5.jpg

A kellékek

Hírek képei: otti_cikke_6.jpg

Az elkészült előke a saját ízlésem szerint megkötve így néz ki.

Hírek képei: otti_cikke_7.jpg

A bojlit egyszerűen felcsavarjuk a menetes szárra.

Hírek képei: otti_cikke_8.jpg

Ez a rögzítés biztosan tartja a csalit még nagy távolságú dobások közben is.

A hivatalos munkaidő lejárta után öt perccel megérkezet Hudo is.(Mit lehet tenni, ha hív a természet?) Azonnal bemutatót tartott abból, hogyan lehet a legrövidebb idő alatt elkezdeni a horgászatot. Ennek egyik példája, hogy ne bajlódj a rod-podod összeállításával, hanem keresd meg a parton fellelhető podokon a szabad helyeket. Dobástechnikai órát is tartott és elmagyarázta, hogy milyen módszereket alkalmaz egy vérbeli ABK-s.

Hírek képei: otti_cikke_9.jpg

A „helyes”dobó tartás.

Hírek képei: otti_cikke_10.jpg

                                              Kapásjelző szakszerű használata.

Nagyszerű hangulatban telt el a pénteki nap, köszönhetően Tofek és a csapat főzőtudományának és a kifogott halaknak. Szombaton arra ébredtünk, hogy kiegészült a társaságunk három fővel, személy szerint Lalival, Rudi bá’val és Danival. A három főből álló feederes különítmény azonnal nekilátott a horgászatnak, aminek pozitív és negatív következményei is voltak. Lássuk először a kedvező dolgokat képekben:

Hírek képei: otti_cikke_11.jpg

Lali kényelmesen elfért és jól érezte magát egész nap!

Hírek képei: otti_cikke_12.jpg

Tofek rengeteg titkos dolgot ellesett Dani háta mögül.

Hírek képei: otti_cikke_13.jpg

Dani estélyibe öltözött kárászt fogott.

Hírek képei: otti_cikke_14.jpg

Volt közös fotózás!

Hírek képei: otti_cikke_15.jpg

Csendélet Rudi bá'val.

A negatív dolgok között meg kell, hogy említsem, a parton elfért sok jó ember kis helyen, de a szerelékekre nem volt mindig igaz ugyan ez a vízben. Ilyenkor jön jól egy mindenre megoldást találó türelmes barát. Nálunk ezt a pozíciót Dániel tölti be.

Hírek képei: otti_cikke_16.jpg

A problémamegoldó munka közben.

A szombati nap dzsembori hangulatban telt és fáradtan estünk be éjfél körül az ágyainkba. Azonban ahogy ez lenni szokott, elalvás után fél órával azonnal elhúzta egy ponty a szerelékemet és álmosan cipőfűzőre lépkedve kellett megküzdenem ellenfelemmel. Ez a jelenet lejátszódott még kétszer, de szerencsére nem velem, hanem igazságosan leosztva Gabennel és Hudoval. Vasárnap reggel fáradtan, de jó kedvűen láttunk neki a cserkésztábor elbontásához. Elégedettek voltunk magunkkal, hiszen sikerült a célnak legmegfelelőbb helyet kiválasztanunk! Külön köszönet Zsiga bácsinak az egész éves támogatásáért és ezért a nagyszerű horgásztó létrehozásáért!

Írta: Aubéli Ottó SBS Happy Carp Gang

Hozzászólások
#1Novi - 2011.12.14 21:16:07
Like !h!
Dani, mikor indítasz makramé-tanfolyást? !c!, a retrós kép meg sirály !f!
>;-))
#2Tofek - 2011.12.14 06:07:16
Szia Otti!!h!

Szeretném megköszönni hogy ott lehettem veletek!f! és főzhettem rátok!!c!
Remélem sok közös pecánk lesz és elleshetek pár dolgot még tőletek!
Külön köszönet Hudonak,Gabennak,Danee-nak,Rudibá'-nak és Lalinak hogy megtiszteltek azzal hogy egy "csapatban" lehettem velük.
Köszönöm én is Zsigabá'nak a lehetőséget!!e!

Ja!És Otti nagy gratula a cikkhez!!!!!!!!k!
#3hudo - 2011.12.13 18:53:40
Ottika!

Köszönöm, hogy megírtad élményeidet az ABK-ra is! Külön köszönet és megtiszteltetés, hogy engem is megemlítettél a cikkben!!f!
Gratulálok!!g!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 4

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET