Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Ma-Nók Nagykállón! (Maci)
Cikkek

 

 

Ma-Nók Nagykállón!

 

 

Hírek képei: ma_no_1.jpg

Fent: Norbi, Hightower, Zsombi (Norbi fia),Maci Lent: Ádám

Május 20-án  három órás út után, végre Nagykállón voltunk a tavon, tudásunk tesztelésének helyszínén. Azt hiszem előre elárulhatom, egész jól sikerült. Kocsik kipakolása és a cuccok helyre rakása után, egyből felszereltük a halradart a csónakra és irány a víz. Körülbelül 1 óra alatt sikerült megtalálni a 3 bójának a helyét. A tómeder szinte egyenes. 1-2 pici gödör és néhány földpadka azért található. Egy bóját raktunk a parthoz közel (édes/green nut), egyet a 2 sziget közé (büdös/bloody mary) és egyet a szigettől vissza 5-10 méterre (fűszeres/chipsy spice). A horgászathoz még egyenlőre kész bojlit vettünk, amit a Progressive Baiting bojli családjából választottunk.

Bójánként fél kiló bojli és négy kiló magmix kezdő etetéssel indítottunk. 3-4 méteres kört szórtunk be körülbelül. Valamint bójától függően tökmag pogácsakorong vagy óriáspellet füzér került a bójára. A magmixben volt kukorica, tigrismogyoró, chilis kender, búza és repce.

A vacsora előkészítése közben a fűszeres etetésen egy ejtős kapás jelentkezett. Bevágás, és kezdődhetett az első kállói ponty fárasztása. 5 perc alatt elértük az első pipáltatást, itt még 8-10 kilóra saccoltuk, utána még visszatört a nyílt vízre és le a mélybe. Körülbelül még 15 perces küzdelem után sikerült megszákolni a halat. Ekkor láttuk és éreztük, hogy ez bizony bőven 15 kiló felett lesz, de a 20 kiló se kizárt. Horogszabadítás, ápolás és következhetett a nagy pillanat, hol áll meg a mérleg. 18-19 és 20!!! 20,2 kilót nyomott. Csapat és egyéni rekord elsőre, három órával az etetés után. Pacsi, gratulációk egymásnak. Volt értelme ennyit foglalkozni az előkészítéssel. Kicsit nehezen hittük el, hogy megfogtuk az első 20 kilós pontyot.

Hírek képei: ma_no_4.jpg

Ádám és a 20,2 kilós ponty

Kis pihenés után jött a következő jelentkező. A büdös etetésen lévő májas bojlit húzta el egy jelentkező. Csónakba szállás és indulás a hal felé. Sajna, mikor 10-20 méterre voltak a haltól, elszakadt a szerelék. Talált egy akadót vagy kagylópadot...

Éjjel 10 órakor jelentkezett a következő kapás. Az édes etetésen lévő tejszínes-SBS pop up hóember tetszett meg egy potykának. Ezen a horog szakáll nélküli volt, amitől egy picit tartottunk. Sajnos joggal, mert fárasztás közben egyszer csak megenyhült a bot és leakadt a hal.

1 órával később füstölős elhúzással kapták el a fűszeres bojlit. Ugyanazon a boton, ugyanazzal a csalival, ugyanott. Ez a hal is 5 perc alatt partnál volt, és az első pipáltatás után visszatört a nyílt vízre. Körülbelül 20 perc küzdelem után megszákoltuk. A mérlegelés előtt 15+ra tippeltük, de egy kilóval alatta maradt. Ettől függetlenül nagyon örültünk, hogy etetés után 9 órával már egy 10+s és egy 20+s halat sikerült matracra fektetni.

Hírek képei: ma_no_7.jpg

13,7 kiló

Az éjszaka további része nyugodtan telt. A halak is érezték, hogy ki kéne pihennünk az ünneplés fáradalmait.

Reggel 2 kiló magmix és negyed kiló golyó került mindegyik bójához 2-3 méteres körben. Délig nem volt semmi esemény. Ellenben volt a 0-s helyről egy Silverbaitses teszthorgász érdeklődni, hogy állunk. Ő mondta, hogy hajnalban beindult az ívás. Így már értettük, hogy mi a kapástalanság oka.

Délben húzós kapással jelentkezett a következő hal. Az édes etetésen kapott kedvet a tejszínes-SBS pop up szendvicsre. Első pipáltatás után még nagyjából 15 perces küzdelem végén sikerült megszákolni a gyönyörű egészséges töves potykát. A halra nézve tudtuk, hogy Norbi egyéni rekordot döntött, már csak az volt a kérdés átlépi-e a 10-es határt. 2 kilóval ugyan alatta maradt, de nagy volt a boldogság. 24 óra alatt 3 komolyabb potyka.

Hírek képei: ma_no_8.jpg

Norbi és a 8 kilós ponty (egyéni rekord)

Sajnos délután a büdös etetésünket ellepték a törpeharcsák. Ezt sok üres bevágás és 2 törpeharcsa megfogása jelentette. Utolsó próbálkozásnál a büdösön jött egy enyhén ejtő kapás. Bevágtam és különösebb ellenállás nélkül jött ki a végszerelék, majd a parttól 5 méterre felbukkant egy gyönyörű kicsit hosszúkás hal. Szákolás után a matracon láttuk, hogy egy kicsi compót sikerült kifognom. Amit nem sokkal előttünk elkapott valami a vízben, mert fogcsíkok és vérzés volt az oldalán. Végigfertőtlenítettük a sebeket, természetesen a száját is és visszaengedtük a vízbe. Nem mértük meg, 30-40 dekára saccoltuk, de meglepetés volt két 16 milis Max Carp Maxcarpone bojlira. 23 éves horgásztörténelmem első compója, úgyhogy nekem már ezért megérte a hosszúhétvége.

Hírek képei: ma_no_10.jpg

Az első compóm

Utána hanyagoltuk is a büdös etetést és áthúztunk a fűszeresre. Éjszaka nem volt kedvünk a radarozáshoz.

Éjjel kettőkor kimentem kicserélni az édesen a bojlit, mert fél óránként csipogott egyet és az hittük valami kicsi felakasztotta magát. Mikor a stéghez értem füstölős kapással elhúzta egy fenevad a fűszeres etetésen az eddigi slágerbotnak a végszerelékét. Ha már arra jártam ráütöttem és jöhetett a fárasztás. Ez is menetrend szerint kijött egy pipa és vissza a vízre. Azt láttuk azért, hogy ez is 10 kiló esetleg fölötte jár. Körülbelül 15 perces fárasztás után sikerült szákba terelni és matracra fektetni. 8,1 kilót nyomott. Egy kicsit elmarad az egyéni csúcsomtól, de jó volt megint egy 8 kilóssal küzdeni.

Hírek képei: ma_no_11.jpg

A 8,15 kilós töves és Én

Reggel etetés, és kerestünk egy új helyet a büdös etetésnek. A sziget belső oldalától raktuk le 3-4 méterre. Az előző helytől 15-20 méterre. Ráetettünk és két számunkra jónak vélt helyre letettük a szereléket.

Estig eseménytelen órák jöttek. Majd az esti etetés és újrahúzás után 1 órával kicsit beindult az élet.

A fűszeres etetésen ezúttal a másik boton jelentkezett a húzós kapás. Ricsi (Hightower) megörült, mert ő horgászott azzal. Rohant is, bevágás és kezdődött a fárasztás. Körülbelül 5 perc után szákolás. Nem ponty volt, de így se volt oka szégyenkezésre, mert egy 2,1kilós dévérkeszeget sikerült matracra fektetni. Természetesen ő is ment vissza éltető elemébe. (A hal, nem Ricsi.)

Hírek képei: ma_no_12.jpg

Ricsi és a 2,15 kilós keszeg

A visszaengedésnél jelentkezett a másik fűszeres végszerelék is. A slágerboton ismét elhúzta valami a golyót.

Ádám, ugrás és bevágás után jöhetett az újabb küzdelem. Megint pár perc alatt a partnál, pipáltatás és ment vissza a nyílt víznek. Körülbelül 15 perc fárasztás után került szákba és matracra. Már akkor láttuk, hogy ez biza' megint 10 kiló felett lesz . A mérleg  12,6 kilót mutatott. A harmadik 10 feletti potyka egy horgásztúrán. A hal farok úszójából hiányzott egy 2-3 centis darab...

Hírek képei: ma_no_13.jpg

12,6 kiló

Ezután bizakodva vártuk az estét, hátha marad ez a pörgés és kicsit feldobjuk a darabszámot. De sajnos ez elmaradt, nyugodtan telt az esténk.

Hajnal 3 óra körül jött még nekem egy kicsit nagyobb, mint 2 kilós potyka és reggel 8 körül még egy kiló körüli töves Ricsinek.

Hírek képei: ma_no_15.jpg

2,24 kilós ...

Hírek képei: ma_no_16.jpg

... és kiló körüli töves

Utána már csak a pakolás és a hazaindulás volt hátra sajnos.

Pár gondolat a házról és felszereltségről. Remek a hely. Kedvesek az emberek és az alkalmazottak is. A ház jól felszerelt, kényelmes és közel van a botokhoz. Nagy terasszal rendelkezik, ahol található egy faasztal és 4 faszék (kérem? -hudo), ahol el lehet tölteni a napot. A stégen jól elfér egymás mellett 2 rod-pod, de akár 3 is szűken. Saját pontymatracot csak akkor lehet használni, ha bölcső formájú. De adnak a halőrháznál, úgyhogy azt nem kell berakni. A csónak is tökéletes, egy BIC 245-ös, amihez csak a csónakmotort és az aksit kell levinni. A háztól 10-15 méterre van bográcsozási lehetőség. Mi vittünk bográcsállványt, de az is volt a tűzrakó helynél, elég a bográcsot elvinni. Egy közeli étteremből lehet kaját rendelni, de erről nem tudunk nyilatkozni, mert nem vettük igénybe. A vizesblokk szép, tisztálkodásra tökéletes. A kocsikkal csak akkor lehet járni, ha a közértbe megy az ember és visszajövetel után a parkolóban kell hagyni. Nem lehet a vizesblokkhoz se elmenni a kocsival, tehát teljesen nyugi van. Ha valaki viszi a családot is, a gyerkőcöknek van kialakított játszótér, de vannak strandok/látnivalók is a környéken.

Hírek képei: ma_no_2.jpg

Hírek képei: ma_no_6.jpg

Hírek képei: ma_no_14.jpg

Záró mondatok:

Mi még biztos megyünk erre a tóra. Lehetőleg nem ívási szezonban és legalább egy hétre. Hét pontyot fogtunk 4 nap alatt több, mint 9 kilós átlagsúllyal. Mellette volt 1-2 meglepetés még. Nagyon jól összekovácsolta a csapatot. Mindenkinek kívánunk sok ilyen horgásztúrát akár ezen a tavon, akár egy másikon.

Görbüljön és C&R!

Kérlek Bennetek, fogadjátok sok szeretettel első írásomat!

Maci (Bene Gábor)

Ma-No Carp Team

Hírek képei: ma_no_9.jpg

Hozzászólások
#1Maci - 2011.09.08 20:20:54
Azóta mi is rájöttünk, hogy valószínűleg az elfogyasztott whiskey és pálinka volt a hibás a hal lemaradásáért :)
#2Maci - 2011.09.08 20:14:51
Szia Hudo!

Köszönöm, hogy felraktad !f! ! Remélhetőleg sikerül kis segítséget adni azoknak, akik ide készülődnek. Fertőz minket folyamatosan :). Azóta Norbi fogott a Bentán egy 14 kilós gyönyörűséget !e! én pedig két hete végre megfogtam az első 10+s potykámat a Sinkáron !e! . Plusz ott sikerült 48 óra alatt majdnem 60kiló összfogást produkálnunk (erről is készül a cikk lassacskán) :). Fejlődünk folyamatosan és várjuk a jövő évi versenyeket!!! :) Addig pedig próbálgatunk és teszteljük magunkat folyamatosan (jövő hétvégén Háziréten :))

Igyekszünk a következő cikkekkel is segíteni!!!

Görbüljön mindenkinek! !h!
#3hudo - 2011.09.08 19:35:58
Szia Maci!

Köszönöm, hogy megosztottátok velünk élményeiteket és elnézést kérek, hogy csak most került ki!!f!

A cikkről egy pár szót, ha megengeded:
Gratulálok Ádámnak, illetve Norbinak az egyéni rekordjához, azt gondolom még jobban megfertőzte őket a bojlizás, mint azt az AB-sokK II-n bizonyítottátok.
A szakáll nélküli horog nem azért akadt ki a hal szájából, mert nincs szakálla, (az FBC Carp Academy Team a harmadik versenyen szakáll nélküli horgokkal horgászott és 48 óra alatt 196 kilogramm halat fogott.)
Minden esetre példás az, hogy próbálgatjátok, ezzel is kisebb sebesülést szerezve a halaknak!!e!

Az külön pozitívum, hogy nem csak a "monstrumok" szerepelnek a cikkben, hanem a jövő nagy halai is!
Igazi AMATŐR cikket írtál, csak így tovább!!g!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 3

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET