Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Amatőr Bojlisok Kiváltsága JFK ABK Team - Amikor egy álom valóra válik - SBS gyári bojik tesztje
Cikkek

Amatőr Bojlisok Kiváltsága JFK ABK Team - SBS gyári bojik tesztje

Amikor egy álom valóra válik.

Az SBS csalik tesztje

 

Hol is kezdjem?

Talán a legelején. Kedvenc bányatavamra mentünk a barátaimmal, amikor a halőrháznál az ablakra ragasztva egy matricára lettem figyelmes: "Amatőr Bojlisok Klubja" nem is tulajdonítottam nagy figyelmet neki, gondoltam valami újabb dolog, amivel megvezetik a bojlisokat…

Azután egy horgászatmentes időszakban a számítógép előtt ülve eszembe jutott a mozaikszó: ABK.

A honlapot nézegetve, és az Etikai Kódexet elolvasva egyre érdekesebb lett a dolog, és regisztráltam...

Azután találkoztam az ABK alapítójával Hudoval, és innentől kezdve éreztem, hogy nekem ezt a klubot, ahogy tudom segítenem kell.

Egy idő múlva sikerült eljutnom odáig, hogy többszöri találkozás után egyszer csak egy privát levelem érkezett az ABK honlapján.

A szöveg a következő: ”Kedves Tofek! Kérlek, kezd el olvasni az Amatőr Bojlisok Kiváltsága című cikkeket, mert terveim szerint hamarosan rátok is hasonló feladat vár.”

El sem hittem!!!!!!

Aztán már minden ment a maga útján, csak azt kellett "eldöntenem", hogy melyik forgalmazó termékeit akarjuk tesztelni, mert természetesen a csapattársaim sem maradhatnak ki!:)/Jocka, Karlos/

A srácokkal megbeszéltük, hogyha Hudo és (Kovács Zoltán) is jónak látja az SBS csalikat szeretnénk tesztelni.:)

És a HIT csarnokban rendezett horgászkiállításon az SBS termékek forgalmazójától, Kovács Zoltántól át is vehettük a tesztelni kívánt csalikat.

Miközben a parkolóban az autóm felé ballagtunk, a barátaimra néztem és azt mondtam: „- Látjátok srácok én megmondtam…”

Hírek képei: jfk_zolival_2.jpg

Az JFK ABK Team Kovács Zoltánnal és Bali Gábor teszthorgásszal

2011. március 25-én célba vettük a Joker horgásztavat, amit egy pár szóban be is mutatnék:

A bányató 1.5-7.5 méter mély, bányatóhoz képest viszonylag kevés medertöréssel, területe 5.5 hektár, kb. 1hektáros szigettel a közepén.

Sok nagytestű hal található a tóban, ezért is választottuk az első tesztsorozat helyszínéül, na meg azért, mert úgy ismerjük, mint a tenyerünket.

Mivel biztos sokan voltatok már úgy, hogy csak egy fél napotok volt horgászni, ezért most egy olyan pecasorozatot akarunk bemutatni nektek, ahol csak fél napokat fogunk horgászni, mégis bebizonyítjuk, hogy így is lehetünk eredményesek és szórakozhatunk egy jót.

Csalinak az oldódó M1 és Ace Lombworm ízesítéseket választottuk, azért az oldódót mert szerintem ezeket a csalikat direkt erre a célra fejlesztették ki./Bár tudom, hogy a pontyfogó versenyek miatt is, a nagyobb eredményesség érdekében/ Na de, lássuk a medvét, akarom mondani a halat.

1.nap

Március 25. Napsütés.     

Gyakorlatilag etetés nélkül kezdtük a horgászatot, csak az ólomra gyúrt method mix vagy paszta volt a csalogatóanyag, na meg maga a Csali. A szerelék in-line vagy fix oldalólmos volt, de ez gyakorlatilag nem is számított, a víz még nagyon hideg volt, hiszen március végét írunk, de szerencsére az idő ragyogó napsütéses.

A helyválasztás után kezdődött a horgászat, próbáltunk dobótávra 80-100 méterre pecázni, de egy-két szereléket etetőhajó segítségével messzebbre is bejuttatunk...és vártuk a kapást.

Hírek képei: jfk_nha_jl_jn_az_etethaj.jpg

Néha jól jön az etetőhajó

Az első jelentkező két kiló körüli tükrös volt, amit Karcsi barátom fogott a horgászat megkezdése után kb. 20 perccel, nem is olyan rossz kezdés.

De, ami ez után következett, arra még talán mi sem számítottunk kb. 10 percenként folyamatosan visított valamelyik kapásjelző, és különböző méretű és súlyú pontyok, tokhalak kerültek átmeneti rabságba, a csalik közül az M1 működött kicsit jobban.

Dél környékén csillapodott a kapásrengeteg, és nekünk is több időnk volt egymás piszkálására.

A délután lassan telt, nekünk meg az arcunk lett egyre vörösebb, na persze nem az egymásra való irigységtől, hanem az egyre jobban tűző naptól, de ekkor hirtelen az etetőhajóval bejutatott szerelékre kapás jelentkezett. Folyamatos lassú húzással, „- Na, ez már jobb hal lesz”; mondtam Joci barátomnak, és ráemeltem a botra, amibe beleköltözött az ördög, és valami elemi erővel csak húzta-húzta a zsinórt. Kicsit meglepő volt, de tudtam az itteni halak nagyon erősek, mégis elkezdtem reménykedni talán 10 feletti hal lesz, vagy talán még nagyobb...

Többszöri kirohanás után lassan apró buborékok kezdtek megjelenni a fárasztás nyomán, ez általában a nagyobb példányokra jellemző, de a halat még mindig nem láttuk. Aztán szépen lassan elkezdett jönni felfelé, és akkor megpillantottuk: csalódás, szép, de tuti nem 10 feletti, de azért csodásan küzdött, és ez a lényeg.

A mérleg 8 kg-nál állt meg, azért mégiscsak szép hal, jó szezonkezdet.

Hírek képei: jfk_egy_8-as.jpg

Összegzés: Az első félnapos peca csodás volt, rengeteg szép halat adott, köztük 4 db öt kiló felettit, és egy nyolc kilóst. Jól megsütött minket a nap, elfáradtunk és bizonyosságot nyert, hogy az SBS oldódó csalijai verhetetlenek, még ilyen hideg vízben is.

Hírek képei: jfk_a_jfk_carp_team.jpg

AZ első nap "termése"

2.nap

Április 9. Napsütéses idő, de borzalmas szélvihar.

Így kezdődik a második félnapos horgászat.

Most csak Karcsi barátom és én mentünk, a cél ismét a Joker. A csalik ismét az oldódó M1 és Ace Lombworm ízesítések, kiegészülve a főzött epres bojlival, gondoltuk hátha most ez is beválik.

A borzalmas szélnek köszönhetően a dobálás szinte kivitelezhetetlennek bizonyult, de azért megpróbáltuk.

Az első halat ismét Karcsi akasztotta, de sajnos a fárasztás utolsó szakaszában a hal lemaradt, nem jó ómen...

Aztán jött az újabb kapás természetesen ez is Karcsinak, de ez már megvan…5.40 kg, azért ez már nem rossz, a csali oldódó M1.

Hírek képei: jfk_viharos_szlben_az_els.jpg

Viharos szélben

Annak köszönhetően, hogy éjjel dolgoztam, és hogy nekem mozdításom sem volt, na meg a szél is fújt, befeküdtem az autóba, de alig helyezkedtem el… píííííííííííííííííííííí...kapás!!! De ez nem az enyém (!), megint Karcsié, de ő sehol/mint, később kiderült hívta a természet/ így kénytelen voltam barátomat kisegíteni nehogy már elvigye a botját valami cápa!!!

Hát a cápa egy tokhal volt, és nem is túl nagy, ekkorra már Karcsi is visszaért, és "gratulált" a nagy fogáshoz.

Hírek képei: jfk_egy_ltogat.jpg

Egy látogató, akinek ízlett az SBS bojli

Gondoltam visszafekszem, úgy látszik, ez ma nekem nem megy.

Már délután volt, amikor egy furcsa hang ébresztett: rííírííííríííí, na, ez már az enyém! Mire kiszálltam az autóból, a húzás még mindig tartott/mondom, még lemeríti az elemet:)/bevágás, és nem túl nagy ellenállás.

A fárasztás nem tartott sokáig, de annál furcsább volt, hogy a hal ami, mint, később kiderült ponty volt, amurokat megszégyenítő módon, még az utolsó pillanatokban is képes volt meglepetésekre/hirtelen kirohanások, merítőből kiugrálás, stb../a súlya 4.80 kg.

Hírek képei: jfk_aki_felbresztett.jpg

Aki felébresztett...

Összegzés: Még egyszer nem megyek ilyen szélviharban pecázni, megint az oldódó csalik működtek jobban, a halak nem mutattak akkora intenzitást, mint az előző horgászatkor, de egyre erősebbek lesznek a melegedő víz miatt...

3.nap

Április 17. Napsütés. Kb. 20 Celsius fok.

A mai napon Joci barátom és barátnője, Niki jöttek velem horgászni.

Folytatódik az SBS oldodó csalik tesztje! Bójázás és etetés után kezdődött a peca, az etetés kizárólag csak bojliból állt, ami mint később kiderült nem volt túl jó döntés, a nem túl nagy mennyiség, és a nagy területen szétszórt etetés csak kb. 8-óra elteltével hozta meg a kapást, meg talán a hely sem a legjobb volt. Ja, a helyszín ismét a Joker-tó.

Az első kapás Jocinál jelentkezett egy 4.30-as potyka, fertőtlenítés Niki segítségével, aztán már úszhatott is vissza /nem Niki,a hal/

Hírek képei: jfk_jocka_s_a_tves.jpg

Jocka és a töves

Mivel megint éjszakából jöttem, és a halak sem nagyon "dolgoztattak" ismét az alvás mellett döntöttem.

Délután 3 körül aztán rííííríííríííí...folyamatos visítás a botjaim felöl, ekkor szembesültem azzal, hogy Joci barátom édesapja is csatlakozott hozzánk, aki megindult a botjaim felé "segítő" szándékkal, de simán lefutottam:). Így sikerült megfognom a saját botommal, az első halamat azon a napon, a csali mi más lett volna? M1.

Hírek képei: jfk_s_a_msodik.jpg

 

Niki ismét fertőtlenít, ami abból áll, hogy mindent összefújkál!

Ekkor hirtelen Joci botján kapás, amit a következőképpen közelít meg: Tigrisugrással átugorja a horgász széket, majd a földön gurulva elér a rod-podig és bevág! Nem mindennapi látvány!!!

Hírek képei: jfk_egy_szp_tkrs.jpg

Egy szép tükrös

Az ő pontya egy szép tükrös, ami jó zárszónak bizonyul, mert lassan indulni kell.

Összegzés: Inkább a darabosabb halak jöttek, a csalik ismét bizonyítottak, nőt nem szabad a vízpartra vinni, csak ha ilyen, mint a Niki, még egyszer nem jövök éjszakás műszakból pecázni (mert nem aludni járok ide), nagy halsűrűségű vízen, ha sok halat akartok fogni, nyugodtan etessetek kicsit többet, ismét kiderült akár 12 óra alatt is lehetünk eredményesek, ha jó a csalink.

Végszó

Szeretnénk köszönetet mondani Kovács Zoltánnak a csalikért, Gáspár Bélának a Joker tó tulajdonosának azért, hogy biztosította nekünk a lehetőséget, hogy az ő taván tesztelhettünk, és végül, de nem utolsó sorban Hudonak, hogy az Amatőr Bojlisok Kiváltságán keresztül minket választott arra, hogy ezeket a remek csalikat tesztelhessük.

Hírek képei: jfk_csodacsapat.jpg

JFK ABK Team (Jocka, Tofek, Karesz)

Következik: Az SBS főzött csalik tesztje…

Tofek, JFK-ABK TEAM

Hírek képei: logo_sbs.jpg

Hozzászólások
#1yaxeycarp - 2011.07.27 19:56:18
Szaasztok!
Grat, grat, grat!!g!
Ügyes horgászok, jó csali, remek írás!!f!
Remélem nemsokára közöspecázunk!!e!
Üdv: Yax!!k!
#2Tofek - 2011.07.27 16:46:06
Drága uraim!!k!
Köszönet a dicsérő szavakért!!f!
Grass,Gaben,Dani a ti véleményetek nagyon sokat számít nekünk/a többieké is/.
Örülök hogy ismerlek beneteket.!n!
Köszi,köszi,köszi,kösziiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!a!
#3gaben - 2011.07.26 22:55:07
Sziasztok Srácok!

Nagyon örülök annak, hogy nektek kedvezett a szerencse és ti próbálhattátok ki az SBS csalijait. Úgy gondolom, hogy méltó kezekbe kerültek a csalik, amit megismerkedésünk óta hangsúlyozok és azóta sem változott meg a véleményem! A cikkhez és a halakhoz is gratulálok, ügyesek voltatok! (Márciusban bojlival halat fogni nem egyszerű dolog, ezt mindannyian tudjuk)

Remélem, mihamarabb találkozunk!!e!

Üdv: Gaben
#4pavitomi - 2011.07.25 13:01:17
Jó lett a cikk is, halat is fogtatok!b!
Gratulálok Srácok!!e!
#5Rycha - 2011.07.25 12:20:48
Szia Tofek!
Gratulálok! Nagyon jó a cikk, tetszett. Sőt szerintem Gézának is tetszik, ha még él a sok pálinkától amit megivott! De barátom hogy te mennyit tudsz aludni.???
Maconkán találkozunk!
#6Jocka - 2011.07.25 11:20:35
Köszönjük mégegyszer ezt a rettenetesen nagy lehetőséget hogy az SBS csalikat tesztelhetjük sok-sok olyan ember által akik megtiszteltek ezzel minket...köszönem Hudonak aki szintén sokat segített nekünk és mindenben mellettünk állt...köszönet az SBS Happy carp Gangnek...és persze azoknak akik pozitív véleménnyel vannak rólunk....sziasztok Jocka voltam...üdv mindenkinek és Catch & Release !h!
#7superdanee - 2011.07.25 09:13:20
Kedves JFK ABK Team!

Örülök, hogy rátok esett a választás! ;) További sok sikert Nektek, és biztos vagyok benne, hogy még lesz verseny, ahol találkozunk majd! ;)

Üdvözlettel:

SBS Happy Carp Gang
#8Tofek - 2011.07.24 22:34:03
Köszi hudo!Köszi srácok!A következő cikk kicsit "szakmaibb" lesz.
Mégegyszer köszi a csalikat Zolinak,és neked hudo!
Remélem mindenkinek tetszik!h!
#9grass - 2011.07.24 11:03:20
Tofek!
Ez a cikk, olvasmányos! És amelyik az, az azt jelenti, hogy jó! Nekem nagyon tetszett, csak így tovább! !g!
#10hudo - 2011.07.24 10:56:09
Kedves JFK ABK Team!
Sikerült egy remek cikket írnotok egy remek csaliról, és remek horgászatokról. Személyes találkozásaink megerősítenek abban, hogy a szakmai stábbal jól döntöttünk, hogy Titeket választottunk az Amatőr Bojlisok Kiváltságára!!g! (Bocs, hogy csak most raktam ki a cikket...!k!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET