Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Jelentés a Bázisról (superdanee)
Cikkek

Jelentés a Bázisról

 

Hírek képei: danee_bazis_lead.jpg

 

"...Csalik, horgok, szerelékek körül jártak a gondolatai. Általában több napos túrák keretében vette üldözőbe a pontyokat, és mindig furcsa szemmel nézték a szomszéd nyugdíjasok a lépcsőfordulóban, amikor lihegve cuccolt a nagy táskáival. Már megint indult valahová, de most csak egy táska, és egy botzsák volt nála. Rózsika néni fel is húzta kopottas, inkább ceruzával erősre rajzolt szemöldökét a konyhaablak libbenő függyönye mögül, és csak csendesen annyit motyogott maga elé: "Hun van az a nagy dög kukoricás hordó, meg a csolnakmotor? Nem értem...". A feederes botzsák az anyósülésre került, felengedte a kuplungot, a rádióból felcsendült az "Eye of the tiger", és beleautózott a reggeli napfelkeltébe!..."

Én voltam az, aki azon a kora hajnali reggelen beletaposott a gázba, hiszen néhány hete rátaláltam a Bázis horgásztó honlapján az I. Bázis Feeder Kupáról szóló versenykiírásra. Mivel többször horgásztam már itt, úgy gondoltam kipróbálom magam, hiszen az elvonási tüneteimet enyhítő fél napos horgászataimon előszeretettel nyúlok a feeder botjaimhoz. A Budapesthez közeli bányató gyönyörű, és harcias pontyállománnyal rendelkezik, ami ennél a módszernél különös élményt jelent. A tavon eltöltött néhány horgászatom során a pontyok mellett sikerült szép dévéreket, és kárászokat is fogni, de úgy gondoltam, hogy az esetleges dobogós helyezéshez mindenképpen a darabosabb pontyokból kell minél többet horogra csalni.

Az alábbiakban megosztom Veletek, hogy hogyan próbáltam meg a lehető legtöbb halat a matracra fektetni a verseny 6 órája alatt.

 

Az etetőnyag:

 

Hírek képei: danne_bazis_1.jpg

Hozzávalók:

1600 gr Premium Method Mix (M1)

200 ml Spicy Robin Red

300 gr Premium Pellets (M1)

300 gr vegyes apró magmix

150 gr tonhal konzerv

2-2 dl pinki, csonti

 

Elkészítés:

A pelleteket egy külön vödörbe öntöttem, és 200 ml Spicy Robin Reddel jól összekevetem, majd állni hagytam. A Method Mixet a tohnal konzervvel és kellő mennyiségű vízzel összekevertem (számoljunk azzal is, hogy a később belekerülő pelletnek, és a magmixnek is van nedvesség tartalma), majd törőszitán áttörtem. Ezek után hozzáadtam az áztatott pelletet, magmix-et, csontit, pinkit, majd jól összekevertem az egészet. Fontos, hogy az anyag tapadjon, ugyanakkor a vízbe érés után könnyen bontson.

Az etetési technika:

Fontosnak tartom elmondani, hogy folyamatosan azonos helyen / sávban horgásszunk. Ennek kivitelezésében jó módszer ha az első jónak vélt dobás után kiakasztjuk a zsinórt a dobon lévő klipszbe, így biztos, hogy mindig azonos távolságban fogunk horgászni. A pontos irány tartására kiszemelhetünk egy tereptárgyat, egy fát, így ha mindig ide célzunk, akár méterre pontosan ugyanoda horgászhatunk a szerelékünkkel. Apróságnak tűnhet, de célszerű úgy megválasztani a meghorgászott távolságot, hogy egy esetlegesen feltámadó szembeszélben is meg tudjuk dobni a helyet, különben borulhat a taktika... :(

 

Hírek képei: danne_bazis_2.jpg

A verseny kezdetekor a kiszemelt távolságban 8-10 dobással keltettem fel a halak érdeklődését, ilyenkor még előke nélkül szoktam dobálni

 

Bevallom őszintén, hogy a fent említett "kiakasztós" módszer egyetlen kevésbé szimpatikus része éppen a klipsz. Tudom, hogy a modern orsók ezen kis alkatrésze talán nem sérti meg a zsinórt, de én mégis félek ettől (0.20 mm-es főzsinórnál ez végzetese lehet egy jobb hal fárasztása során), így megint elkezdtem agyalni. Mit érne a férfi nő nélkül? Semmit! Ha ők nem lennének, még ma is a klipszbe akasztám a zsinórt, eltorzult arccal, felszisszenve, félve a zsinór sérülésétől. Történt ugyanis, hogy életem párját egyik nap gyöngyfűzésen kaptam, még szerencse, hogy sokszor 6 éves szinten játszadozik TV nézés közben. Az gyöngyfűzéshez egy vékony, ám elég erős gumiszálat használt, amely azóta a szerelékes dobozomban pihen, és ha mégis kell Őnagyságának, akkor tőlem kell elkérni! :)

 

Hírek képei: danne_bazis_3.jpg

Egy néhány centis gumiszál mindkét végére egy-egy hurkot kötünk, majd az első jó dobást követően a zsinórt közrefogva minkét hurkot a klipszbe akasztjuk!

 

Hírek képei: danne_bazis_4.jpg

A dobások során nem sérül a zsinór, nem is szakad, hiszen a gumiszál valamennyit nyúlik, ugyanakkor ha a fárasztás úgy kívánja könnyen kiakasztható. Éppen ezért a zsinórjelölő filc használata itt is indokolt, hogy az esetleges kiakasztás után ugyanazon távolságra tudjunk horgászni!

 

A csali:

Mivel a versenyszabályzat a maximum 10 mm-es átmérőjű minibojli használatát engedélyezte, ezért úgy döntöttem, hogy a 2011. év újdonságaként megjelent oldódó minibojlikat fogom használni egy Corn Poppers csalival kikönnyítve. Bíztam abban, hogy a csalit elsősorban a szebb pontyok fogják értékelni, és a keszegek, kárászok fogása helyett néhány szebb ponty fogásával fel tudom venni a versenyt a többiekkel.

Hírek képei: danne_bazis_5.jpg

Hírek képei: danne_bazis_6.jpg

A nyerő csali: Soluble Miniboilie (M1) és egy Corn Poppers (Corn)

 

Hírek képei: danne_bazis_7.jpg

Egy szoknya, egy nadrág! :)

 

A verseny közben folyamatos ütemben érkeztek a halak, az etetést követő első óra kivételével nem volt olyan 20-25 perces időszak, amikor ne lett volna hal a horgon. Az utólagos fejszámlásom eredményeként kb. tíz jobb halat veszítettem a verseny során, ugyanis a 8-as méretű  vékony húsú method hook kicsinek bizonyult, azonban amint 6-os méretre váltottam, elmaradtak a kapások. A helyzetre reagálva inkább kockáztattam, és tovább horogásztam a kisebb horoggal. Szerencsére a félidőben történt mérlegelést követően már "csak" két halat vesztettem, és ez elég volt a végső győzelemhez. Napokkal a veseny után is izgatott a "horog kérdés", úgyhogy azóta már kipróbáltam egy új, vastagabb anyagból készült típust, amely jelesre vizsgázott. A nem hétköznapi erejű 5-6 kiló körüli halak fárasztása igazán maradandó élményt nyújtottak, és jól megtornáztatták a feeder bottal alkotott párosunkat.

Hírek képei: danne_bazis_8.jpg

Csak néhány percet töltött a csali a vízben

 

Hírek képei: danne_bazis_9.jpg

 Fantasztikus erőben vannak a Bázis horgásztó halai

 

A verseny első három helyezettje:

1. Novák Dániel - 31.180 gr (legnagyobb hal: 5.860 gr)

2. Oláh Csaba - 23.540 gr (legnagyobb hal: 6.920 gr)

3. Liptai László - 18.700 gr (legnagyobb hal: 4.980 gr)

 

Hírek képei: danne_bazis_10.jpg

31.180 gramm fogott összsúllyal sikerült megnyerni az I. Bázis Feeder Kupát

 

Külön élmény volt számomra, hogy a versenybírók szerepét Hudo (Hudomiet János), Kiru (Király Feri), Czofy (Molnár Farkas Mihály) töltötték be, akik a pontos mérlegelésen kívül az állandó jókedvet is biztosították. Gaben is "váratlanul" megjelent a helyszínen, aki jó csapattárshoz híven folyamatos butaságokkal, és jogtalan kritikákkal próbált kizökkenteni a ritmusból. Mindenkit arra bíztatok, hogy induljon el hasonló versenyeken, hiszen a vízparton baráti légkörben eltöltött izgalmas órák pótolhatatlanok, jó lesz rá emlékezni a téli estéken! ;)

Novák Dániel

SBS Team

fotók: Bleha Kata, Hudomiet János, Novák Rudolf

Hozzászólások
#1Feca - 2011.05.29 09:38:24
Grat Danee!!g!
#2hudo - 2011.05.28 13:40:08
Gratulálok Danee!!f!

Az "eye" nagyon üt!!e!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 3

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET