Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


Tavaszi HALjárat, azaz fantasztikus 4 nap az ABK-val(Dferi)
Cikkek

            Tavaszi HALjárat, azaz fantasztikus 4 nap az ABK-val

 

Mivel Tavaszi HAL(d)járatnak lett meghirdetve a HAL(d)művelet, éppen csak azért nem „A Szenvedés Három Órájának” neveztem el a HALjáratot magába foglaló beszámolóm kezdetét. De ne vágjunk a dolgok elébe, kezdjük a legelején.

 

  Január végén recsegőn érkezett Hudo HAL(d)testparancsnoktól a „parancsolat (violaszín pecsét alatt)”, miszerint március végére készítsük fel az észak-pesti HAL(d)osztályt. Február eleji gyors egyeztetés után biztossá vált, hogy több HAL(d)osztály átfogó támadást indít Nagyréde és környéke elfoglalására. Más pesti, miskolci és ózdi csapatok is csatlakoztak a HAL(d)művelethez. Az időpont is biztossá vált, így nem maradt más hátra, csak a feszült várakozás, és felkészülés az offenzívára. Az észak-pesti HAL(d)osztály művelet kezdési időpontja március 17-re, csütörtökre esett, mi voltunk a felderítő egység. Mivel az időjósok előtte jó időt jósoltak így mindenki bizakodva tekintett a jövőbe, és kezdte biztosra venni a kivitelezhető sikert. Viszont, ahogy telt az idő, a hadtest meteorológusai egyre bizonytalanabb időt kezdtek emlegetni. Azért a hadosztályok felkészítése elindult. Az észak pesti hadosztály munícióval való feltöltése egy héttel az attack megindítása előtt kezdődött el. A könnyed, balanszírozott, de nagy hatótávolságú bevethető „fegyverek” kerültek palettára. Ezek frankfurti, monster, monster-mangó, monster-osmotic, fahéj és májas ízekben kerültek betöltésre. Pár nappal az offenzíva megindítása előtt már minden készen állt az indulásra.

  Végre 17-e reggel, indulás!!! A rendesen fölpakolt harckocsi, nehezékként a tábori kutyával (Hooch) útnak indult a nehézségekkel tarkított úton. A meteorológusok által pár nappal előtte megjósolt rossz idő, ami 3 napig megragadt a Kárpát-medencében, elkezdte szórni magából az égi áldást. Mintha valaki szövetkezett volna odafent a haljárat ellen, indulás előtt 15 perccel, azaz 6.45-kor elkezdte áldásos tevékenységét. Az idő ellenére az első harckocsi gyorsan szelte a kilométereket, és gyorsan elérte a kívánt terület határát. Ott viszont nem várt akadályokba ütközött a csodálatos völgy elleni bekerítés. A terület bevételét egy árulás hiúsította meg ideig-óráig. Az áruló egy idős hölgy személyében öltött alakot, aki rossz koordinátákat adott meg az első járműnek, és a főútról letérítve azt, egy „mocsárba” küldte a legénységet. A terep viszontagságoknak „köszönhetően” 3 órás késéssel, de végül sikerült a völgy bekerítése. A harc a sárral szemben kicsit megtépázta az első osztag harci kedvét és idegeit, de végül egy traktor segítségével sikerült a sár fogságából kimenekíteni a járművet, és kivitelezni az objektum bevételét. Ezúton szeretném megköszönni, mint első harckocsi parancsnok Bárdóczky Zoltánnak, a helyi partizánvezető (tógazda) önzetlen segítségét, hogy a zord idő ellenére is energiát, időt nem sajnálva segített a szabotázs elhárításában.

 

  Innentől rugaszkodnék el a katonai elemekkel tarkított beszámoló írásától, és térnék vissza a megszokott stílushoz. A 3 órás harc a sár ellen kicsit kedvem szegte 1-2 óra erejéig az egész idei első pecámtól, de ha már ennyi kilométer, ennyi készülődés, akkor már csak nem hátrálok meg! Ami öröm volt az ürömben az az, hogy 11.45-re végre elértem a tóhoz, és az eső is tartott egy kétórás szünetet, ami pont elég volt ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. A tóhoz bekanyarodva végre a fák mögül előbújt a völgy ölelésében a tó. Mind a szórólap, mind az internetes oldalon található leírás kicsit se túlzó a táj és a tó szépségét illetően. Bár a tó még nem a nyári pompájában ragyog, mert még részben viseli a tél jegyeit, de a háttérben megbújó Mátra hegyeivel fantasztikus kompozíciót alkot. A rendezett környezet, a szép zöld gyep - ami sajnos a sok kitartó Amatőr hatására kicsit veszített a találkozó végére a zöld szépségéből - nagyon kellemessé teszi a tópartot. Örök hála az esővédő építőinek, nagyon nagy szolgálatot tett időről-időre. A parkolóban összefutottam Jagnesák Tibivel, aki a Carpshop-ot képviselte a találkozón. Miután vadorzó vérebemmel is lepaktált, nyugodtan váltottunk egy pár szót. Mint kiderült Ő a túlparton, a 7-es álláson foglal majd helyet, mivel szeretné kicsit komolyabban kifaggatni a tavat.

 Rövid beszélgetés után mindketten neki álltunk a táborverésnek, hisz még mindig lógott az eső lába, de még kitartott a jó idő. Mire a pod-om is a helyére került, addigra Hudo, a rendezvény főadjunktusa is megérkezett. Ennek tiszteletére pattintottuk is az első sört. Az eső viszont elkezdte, és később, mint kiderült, 2 órát leszámítva, vasárnap hajnalig kitartóan áztatta a társaságot. Gyors csalizás, és Hudóval megalapítottuk ez első sörasztalt. Közben átcsónakázott Tibi is, és beszállt a sörpusztításba. Nem telt el sok idő, és a bal oldali, frankfurtival csalizott botomon egy tisztességes ejtéssel jelentkezett valaki. Bevágás, utána sajnos semmi kontakt. Gyors csalizás, és az eső elől vissza az asztalhoz. Utána még 1 óra alatt két hasonló ejtés. A két látogató egy 40 deka körüli kárász, és keszeg. Nem is rossz, lassan jöhetne a darabos. Hát nem jött. Péntek estig néma csend. Telt múlt a délután, és kezdtek befutni az ismerős arcok. (nem a zenekar :D ) Kiru, Öcsi, Doki, Csabi és sokan mások. Péntek estig mindenki megérkezett, és nagy dáridó keveredett a parton. Pénteken a mi társaságunk, Dokival az élen szolgáltatta a hadtápot sörözéssel egybekötve.

Hírek képei: thj2011_8.jpg

Pörkölt a'la FBC CARP TEAM

Így az ebéd végeztére a hangulat már a tetőfokra hágott. Fél 6 magasságában olyan történt, ami még nem. A bal oldali botomon nagyon gyenge, de folyamatos húzással jelentkezett egy illető, aki a mangó-monsteres bojlimat kívánta meg. Bevágás után, már éreztem, ez nem keszeg! 5 perces fárasztás után már a parton is volt egy szép, 5 kg körüli tükrös. Mindenki gratulált, már nem betlizik a társaság.

Hírek képei: thj2011_13.jpg

Az első...

Csalizás, ismét az előző csali vissza, és folytatódott a beszélgetés. Éjfélig már senkinek nem volt kapása. Éjfél után 5 perccel ismét a mangónál valaki. Hasonló kapás, hasonló fárasztás, és egy 6 körüli töves már a parton. Egy jó hideg sörrel leöblítettük az izgalmakat, majd mindenki nyugovóra tért. Reggelig csend.

Hírek képei: thj2011_9.jpg

A tábor a másnapi offenzíva előtt 

Korai ébredés után, finom French Press coffee, - köszönhetően a STARBUCKS-nak és Doki barátomnak - térített minket észhez. Délelőtt aztán nekem elkezdődött valami. 1-2 óránként beköszöntek a halak. 4 és 6 kiló közötti tükrös, töves pontyok tették tiszteletüket. Még mindig a mangó volt a favorit, de a sima monster is megcsócsálásra került párszor. Itt köszönném meg Mr. Tofeknek az önzetlen merítéseket, amelyeket olyan bátran hajtott végre a csúszós partoldalban! Mellettünk tanyát vert SBS Happy Carp Gang is kiterelt egy 5 körüli tükröst.

Hírek képei: thj2011_2.jpg

A második...

Hírek képei: thj2011_3.jpg

A harmadik vagy negyedik...?

Hírek képei: thj2011_10.jpg

Nemtudomhányadik!

Hírek képei: thj2011_7.jpg

Az SBS HCG sem maradt el!

Kora délutánra áttettük a törzshelyünket a büféhez, ahol HajlemA.C.E. Attila és barátai főzték az aznapra esedékes hadtápot. Ha csak étel lett volna! Attila nagyszerű szakácsként IHI-vel kínált minket, egy fantasztikus vegyes formájában. A nagy beszélgetés közepette belső sugallat szállt meg. Csabi haveromnak mondtam: „Kapásom lesz, indulnom kell”. Ők persze jót nevettek rajtam, de én gyors léptekben siettem a pod-om felé, ahol Doki éppen akkor emelt rá a botra. Átadta a pálcát, és kezdődött a fárasztás. Már az első pillanatban érezhető volt, hogy jobb hal van a túl végen. 10 perc fárasztás után a partra került egy gyönyörű nyurga forma. Jött a hang „Tuti 10 feletti”! Akkor mérlegelés. És igen, 11.70 kg, idén az első 10+-os a tóból. Ismét alig győztem fogadni a gratulációkat és ez megpecsételt. Mango Man az új nevem. A fényképezés nem úgy sikeredett, ahogy szerettem volna. Az első megemelésnél a halunk ugrott egyet, és már csobbant is a vízben, egy nagy csapással el is köszönt tőlünk. Az este lassan beköszönt, és szép lassan mindenki nyugovóra tért. Illetve, Én voltam az első! A sikeres naptól megfáradva gyorsan nyugovóra tértem. Az este még jött két hal, de az 5 kilogrammosak sorállományból.

Hírek képei: thj2011_6.jpg

Halszemű Hootch

Nekem ők voltak az utolsó halaim. Reggel Doki barátom villogott, és a pakolás közben szépen kiterelt egy 4 és egy 5,5 kg körüli tükröst. És ami a legszebb fintora az életnek, vasárnap, három nap után, a napocska szégyenlősen, de csak megmutatta magát. Mire mindenki összepakolt már fél 11 volt. Ismét Attila volt, aki gondoskodott arról, hogy ne üres gyomorral induljunk hazafelé, egy igazi magyaros gulyást tálalt elénk, melynek elkészítésében a MAX CARP TEAM legénysége segédkezett.

Hírek képei: thj2011_4.jpg

Közös kaja...

Az étkezés után egy kisebb ceremóniában megkaptuk a rendezvény szervezőjétől, Hudotól a kitartásunkért megérdemelt Obsitot. De nekem még jött a meglepetés! A legnagyobb hal kifogójának járó díjat én kaptam meg a 11,70-es nyurgámért, amelyet a Max Carp, azaz Lemmer Ádám ajánlott föl, mely a Maxberry (eper-halas) ízesítésre hallgató csali arzenálból állt. Illetve Bárdóczky Zoltán tógazda is megajándékozott egy Nagyrédei Horgásztó pólóval, baseball sapkával, 1 darab 1 botra szóló napos horgászjeggyel, mely mindenkinek jár, akinek sikerül 10 és 15 körüli nemes halat kiterelnie a tóból. És még nem volt vége, mert Hudo is meglepett egy ABK-s pólóval, amit az első hal kifogásáért érdemeltem ki.   

Hírek képei: thj2011_1.jpg

Az bojlis szakasz vasárnapig kitartó része

Köszönöm, hogy ott lehettem Veletek!

Durda Ferenc (Dferi)

FBC Carp Team, ÉPFSZ (Észak-Pesti felderítő szakasz)

Hozzászólások
#1Tofek - 2011.04.10 05:55:31
Gratula Feca!
Remélem minnél hamarabb találkozunk.
De majd akkor te merigeted nekem a halakat!!c!
#2Feca - 2011.04.09 08:23:14
Köszönöm az elismerő szavakat uraim!
Remélem mihamarabb lesz egy újabb ABK-s szervezés, és ismét koccintunk a halak egészségére!!e!
#3tamastata - 2011.04.08 19:59:30
Igen most mar van es nagyon jo hogy ijen jo ciket lehet irni egy nagyon jo tarsasagrol ijen jo baratok rollMiden jot nektek remelem hogy meg tudunk ijen jo talakozokat együt leni!!!
#4goldmans111 - 2011.04.08 19:16:31
A cikk kiváló,hangulat parádés,a sár felért egy drága iszappakolással.Jó érzés volt ismerős arcokkal találkozni.Várom a következő hadjáratot,de remélem hamarabb is összefutunk.Köszönöm Uraim,egy élmény volt.!h!
#5Leon - 2011.04.07 19:15:58
"Az áruló egy idős hölgy személyében öltött alakot" ; HÜLYEEEEE..... !!!!!!!!!!!!!c!!g! !!
Jó kis írás Feri, grat neked a remekműhöz !
#6yaxeycarp - 2011.04.07 14:45:32
Legközelebb, és is ilyen viszek magammal egy hasonló ebet, és azonnal megkapom az összes ponty kifogási jogát! !c!
A lényeg: Grat, tetszett a cikk!!g!
#7Novi - 2011.04.06 21:14:56
Jó volt /bár csak 1 félidőt/ ott lenni. Tutti jó karc a hal/d/járat legjobb hal/d/fogójától !g! A pöri fini, a hangulat tök jó volt !e! Köcce a lehetőséget !h! élmény volt sok személyes találkozás.
a Krumplihámozó Team !d! !c!
#8pavitomi - 2011.04.05 20:54:26
Azt hiszem a cikk méltó lett a rendezvény hangulatához, színvonalához!
Gratulálok Feribácsi!!g!!e!
#9kentuckydoktor - 2011.04.05 20:46:06
Jókat mosolyogtam..)) Szuper írás Feca!!

A Mangó legyen veled mindig!!)))

Doki
#10tomichef - 2011.04.05 20:34:50
Fecka!
Élvezetes volt olvasni írásodat!Megérte várni ezért:)
Remélem az autóban keletkezett gondok megoldódtak már!Gratula mégegyszer az eredményekhez!
A szervezőknek meg köszi a rendezvényt:)
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET