Főoldal E-mail Kapcsolat 2019.02.16
Oldal GPS
ETIKAI KÓDEX
FŐOLDAL
ABK KOLLEKCIÓ
LEXIKON
HÍREK,CIKKEK
AGORA
ADOK-VESZEK
FÉNY-KÉPTÁR ÚJ!
FÉNY-KÉPTÁR
VIZEINK
VERSENYEK
TÁMOGATÓINK
KEDVEZMÉNYEK
ABK MÉDIA ÚJ!!!
FOGÁSAINK
KAPCSOLAT
KERESÉS
TARTALOM
COOKIE részletek!
Legújabb vizeink
Nagyrédei Horgásztó
Pölöske
Szavanna horgásztó
Merenye
Gerézdi tavak
Dumafal..

Ahol
Bojlizásról is Kérdezhetsz
Üzenet küldéséhez bekell jelentkezned.


2019.01.17 10:49:53
nagyon-nagyon-nagy
on... tiszta és őszinte !u! szívvel... boldog !a! ünneplős!f! szép napot !e! minden érintetnek... mert 4+4 !n! az=8 !c!
2017.01.26 18:39:18
sziasztok érdeklődnék valaki a nyékládházi tavakról tud valamiféle infót? mindent megköszönnék! !u2!
2016.04.02 09:32:31
Sziasztok,új tagként üdvözlök mindenkit.Görbüljö
n..
2016.03.28 12:36:57
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok !!!!
2016.03.07 10:52:27
Minden Tamás_Nak Boldog névnapot kívánok !!!!
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Időjárás

Felhőkép
Hőtérkép
Látogatók száma
Ünnepeltjeink
Ma 2019.02.16. Szombat,
Julianna, Lilla napja van.

Ma nincs névnaposunk!


Holnap: 2019.02.17.
Donát névnap lesz.

Holnap nincs névnaposunk!

Mai szülinaposunk.

   Moldi

Boldog Szülinapot kívánunk.


Holnapi szülinaposunk.

axelalma

Tesztvizeink


Napsugár 2 horgásztóIzsáki Horgász- és Pihenőpark (IHP)Harsányi HorgásztóMaconkai-víztározóBÁZIS-HORGÁSZTÓNagyrédei Horgásztó


STARBAITS 2011-es bojli újdonságok (Grass)
Cikkek

Ebben a kis beharangozó írásban szeretnék figyelmetekbe ajánlani néhány ígéretes bojlit, melyek a 2011-es évtől megtalálhatóak lesznek a polcokon.

Mint eddig is, rengeteg teszt előzte meg ezen termékek piacra kerülését és az eredmények több mint bíztatóak.

 

High Attraction

A High Attraction család az idei, 2010-es évben került forgalomba. Három féle íz világot ölel magába segítve ezzel a megfelelő csali kiválasztását a legtöbb körülményhez alkalmazkodva. Viszonylag sokat horgásztam velük ebben az évben és az eredmények sem maradtak el.

Adott ízen belül szinte minden megtalálható a palettán, amire egy sikeres horgászathoz szükségünk lehet.

- etető bojli 3 féle méretben (14-20-24mm)

- csalizó bojli, mely egy picit amorf, hordó formája mellett aromásabb és keményebb állagot képvisel az etető bojlinál. Ez a forma különösen kedvező lehet egy intenzíven meghorgászott vízen, ahol a halak már kiismerték a gömb alakot, és hozzá veszélyt társítanak. Az etető bojlihoz hasonlóan szintúgy 3 féle méretben kapható (14-20-24mm)

- Pop up bojlik, melyek minden túlzás nélkül az egyik legjobb pop up-ok a piacon! Nem elfogultságból írom, hanem abszolút személyes tapasztalat alapján. Több mint 24 vízben töltött óra után is kiválóan megőrzik lebegőképességüket és illatukat.

- Dip, mely 250ml-es kiszerelésben került forgalomban. Nem hivatalos információ, de az anyaoldalon fellelt utalások alapján a 2011-es évtől visszakapja Dipes tégely csomagolását, kiváltva ezzel a „locsoló flakon” okozta kényelmetlen „mártogatást”. Remélem jól vontam le a következtetéseket, ha mégsem így lenne, azért ne szidjatok…J

És akkor lássuk a konkrétumokat.

High Attraction- Instant Attract

Ahogy a neve is elárulja, ezt a bojlit gyors és sikeres horgászatokra fejlesztették ki. Az összetevők és az attractorok kombinációja teszi lehetővé ezen bojli különböző vízhőmérsékletek mellett is sikeres használatát, egész éves csaliként használható. Ebbe a bojliba azonnal ható stimulátorokat és származékokat kevertek a gyors hatás elérése érdekében, hogy a pontyok éhessé váljanak és lelkesedjenek ezért a magas minőségű csaliért. Elsősorban kevés idővel rendelkező, de sikerre vágyó horgászoknak ajánlják.”

Igazából csak az ananászos ízzel horgásztam idén többet, de sok szép halat köszönhetek neki. A pontyok mellett az amurok kedvenc csemegéje is volt.

banan.jpg
Banana Strike

Ez a széria a Banana Strike bojlival bővült 2011-től. Kellemes illat és a megfelelő, megszokott állag. Legszívesebben beleharapna az ember.

Nálam egy kedvelt íz, örülök, hogy ez is bekerült a választékba. Természetesen minden megtalálható belőle, ami a többi ízből is ezen a családon belül.

 

 

 

High Attraction- Birdfood Attract

„Ez a bojli a HNV szabályok alapján került kidolgozásra. A bojli megnövelt tápértékkel és magas energiatartalommal bír. Elfogyasztása esetén a ponty hosszú távú pozitív táplálékérzést érez (elégedett lesz). A gyártási folyamat fejlődésének köszönhetően, ez a bojli darabosabb alkotóelemeket tartalmaz, valamint ropogtatni valókat: tojáshéjat, madáreledelt, puhatestűeket. Hosszú távon megnyugtatja a pontyokat, hiszen a ropogós alkotóelemek miatt olyan érzetük lesz, mintha a vízben megtalálható természetes táplálékokat (kagylót, garnélát, csigát) fogyasztanának.”

Mindhárom eddigi ízzel horgásztam idén és egyikben sem csalódtam. A Red Hot Chilis már tavasszal, rögtön olvadás után, nagyon jó eredményeket produkált, majd egész évben tartotta ezt a szintet.

Nyáron a nagy melegben a Gyömbér (vagy mézeskalács) hihetetlen fogásokat hozott.

A Kender-Tigrismogyoró szinte egész évben működött.


scopex.jpg
Scopex & Cream

Ez a széria a Scopex & Cream bojlival bővült 2011-től. Gondolom, senkinek nem kell bemutatni a Scopex-et. Számtalan horgászatomnál ott volt egy olyan Jolly-Jokernek. Mind amurhorgászatnál, mind pontyozásnál jó eséllyel használhatjuk. Szeretnék 2011-es évben nagyobb figyelmet szentelni neki.

 

 

High Attraction- High Fish Attract

„A High Fish ATTRACT a legjobb eredményeket mutatta a tesztelések során. Amint a név is utal rá, a csali számos alacsony hőmérsékleten kezelt hal-, rák- és tintahallisztet tartalmaz, valamint magas koncentrációban májat és élesztőkivonatot, fokozva a bojli hatékonyságát és ízét. A hozzáadott só, új alga és narancskivonat fokozzák a halak emésztését és étvágyát. Egy győztes a kezdetektől.”

Ebből a szériából két ízt használtam szinte egész évben. A Japán tintahalat és a Monster Crab-ot.

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni ezeket az ízeket, már „gyúrós” időszakom kezdetén aroma formájában is a kedvenceim közé tartoztak. Igazi egész éves csalik, nagyon hideg víztől a kánikulai meleg vízig nagyon jól működtek.

wfhp.jpg
White Fish Halibut Pellet

Ez a széria White Fish Halibut Pellet bojlival bővült 2011-től. Igazság szerint a Performance Concept szériában volt megtalálható eddig. Év végén onnan lekerült és egy picit megújulva felkerült a High Fish Attract választékába. Hitelesen nem tudnék nyilatkozni róla, mert nem horgásztam vele. A begyűjtött információk alapján több vízen sikeresen alkalmazták, főleg olyanon, ahol a pontyok előszeretettel fogyasztottak pellet származékokat. Összetevőiben nagy százalékban megtalálható az Óriás laposhal húsának kivonata, ahogyan a neve is utal rá. Nagyon magas a protein tartalma.

 

 

 

És akkor szeretnék rátérni arra bojlira, ami számos cikk hatására nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Ez pedig a nagyon népszerű Performance Concept széria egyetlen idei újdonsága: a Signal.

signal.jpg
Signal család

„A ”Signal” egy természetes összetevőket tartalmazó csali a Performance Concept családban.

A Signal bojlik kimagaslóan könnyen emészthető tulajdonságokkal bírnak, számos természetes összetevőt tartalmaznak, melyek megtalálhatóak a pontyok természetes élőhelyein is. A bojli fejlesztése során durvára darált összetevőket alkalmaztunk, mint például, osztriga héjat, tojáshéjat, így optimalizálva a pontyok által annyira kedvelt „roppantás-faktort”.

Az összetevők között megtalálható a folyami rák hús, giliszta kivonat, gammarus rák hús, vízben oldódó proteinek, sók és fűszerek számos fajtája, azért, hogy minél jobban hasonlítson a pontyok természetes táplálékához.

Nagyon örülünk annak, hogy a Signalban felhasznált természetes alapanyagok hatására a bojli a pontyok „természetes táplálék forrásaként is definiálható”.

A Signal nem tartalmaz mesterséges aromákat, hanem csak 100 %-osan természetes kivonatokat.

A Signal egész évben alkalmazható bojli, kiváló tesztelési eredményekkel. Akik eddig kipróbálták, nem csalódtak benne!”

A csomagolást felbontva egy nagyon kellemes illatfelhő csapja meg orrunk receptorait. Leginkább rákkivonatok és egy enyhe fűszeres illat érezhető. Ha nagyon hasonlítani akarom valamelyik másik bojlinkhoz, akkor azt mondom, hogy egy Crayfish, Krill illatfelhőben egy enyhe SK30 háttér megtalálható benne, ami már alapból több mint szimpatikus.

Állagra rugalmas és szembetűnően darabos. A belsejében jól láthatóak a magvak-, a kagyló- és tojáshéj-, illetve a puhatestű állatkák őrleményei.

 


signal szerkezet.jpg
Signal szerkezet

 

Nagyon szimpatikus golyó, biztos, hogy a 2011-es évben sokat fogom használni és az első túrámon is ott lesz velem.

Mielőtt polcokra került a Signal rengeteg teszten ment keresztül. Nagyon sokféle vízen tesztelték a legszélsőségesebb körülmények közt. A sekély víztől egészen az extrém mély bányatavakig, meleg víztől a hidegig, mikroorganizmusokban és természetes táplálékban szegény- és ezekben bővelkedő vizekben is. Azt kell, hogy mondjuk, sikerült a legtökéletesebb összetételt eltalálni, mely szinte minden körülmény közt jó eredményeket produkált. Természetesen olyan csali nem létezik, amivel 100%-osan mindig halat fogunk, de törekedett a Starbaits cég arra, hogy ez a százalékszám minél jobban megközelítse a százat.

Sok szép 20kg feletti ponty megfogása nyugtázza, hogy a Signal egy jó választás.

 

signal_buek.jpg
Signal Buék

 

 

Remélem ezzel a kis beharangozó írással sikerült felkelteni az érdeklődéseteket. Ennek a reményében induljunk neki a 2011-es esztendőnek.

 

Nem maradt más hátra, mint megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet kívánjak a magam és a Starbaits Team nevében!

Kívánom, hogy a 2011-es év szóljon álmaink halának megfogásáról is!

 

Inhof András (grass) Starbaits Team

Hozzászólások
#1csarsz - 2011.01.21 08:51:00
Az a baj ezzel, hogy megint tapasztalhatjuk a más hátán való felkapaszkodást. Ez valahogy a fejlettebb országokban nem igazán működik. Illetve nem nagyon tesz ilyet senki, mert ott csapatmunka folyik. Ha valaki belepiszkít egy olyan dologba aminek a felfejlesztésére, vagy megismertetésére már egy másik személy, vagy vállalkozás rengeteg energiát és értéket beleinvesztált, akkor nem mellette dolgozik, felhasználva az "értelmi szerző" munkáját, hanem társulva, segítve egymás munkáját. Ez nálunk úgy működik, hogy anyázzák egymást bizonyos személyek. Hangsúlyozom ez NÁLUNK nem így van !!! Direkt nem konkurenciát írok, mert ez nem nevezhető annak. Ez aljas üzleti visszaélés, ami sajnos ebben az országban megengedett. Biztos sokan vannak úgy az ilyen dologgal, hogy kinyílik a bicska a zsebében, amikor a munkásságát felhasználva, kimerem mondani ellopva, anyagi haszonszerzés miatt felhasználják. Ez senkinek nem esik jól, keserű szájízen kívül mást ritkább esetben tehet. Még azért Mi nem tartunk itt, de rosszul jött le ez a dolog. Bízom benne, hogy létrejöhet egy egyezség, vagy megállapodás a felek között. Mi barátilag állunk ehhez a dologhoz, a többi majd kiderül.
Nem igazán esne jól, ha ennek a remek termékeket forgalmazó márkának sérülne az imázsa. Én reményekkel tekintek a jövőbe!
#2grass - 2011.01.20 19:59:42
A márkára semmiképp sem! !k!
Itt a gond azzal van, hogy míg mi sok pénzt és energiát költünk a marketingre és a termék megismertetésére Veletek horgászokkal, addig mások ezt felhasználva üzleti hasznot húznak belőle. !i!
#3Tofek - 2011.01.20 19:54:23
Hát ez nem jó hír!!j!

Az igazi baj ott van hogy több sebből is vérzik a horgásztársadalom!o1! És ez nem a horgászok miatt van hanem magánemberek önös üzleti érdekei miatt,ami nagyon elszomorító.

Remélem hogy ez nem fog rossz fényt vettni a márkára!
#4grass - 2011.01.20 18:17:05
Nos úgy néz ki, a Starbaits- walterlandos polcra kerülésének oka egy aljas húzás! Nem is kívánom többiekben !j!!l!
#5Tofek - 2011.01.17 19:58:49
Kedves grass és csarsz!

Hogy biztos legyek a dologban felhívtam Walterlandos barátaimat és az ő tudomásuk szerint: IGEN árulni fogják a Starbaits termékeit!!g!

Ha tényleg így lessz akkor nem kell legalább messzire mennem értük!!d!
#6Tofek - 2011.01.17 19:22:23
Örülök hogy ilyen nagy az érdeklődés!!a!

Tegnap voltam a Walterlandban és láttam kirakva az asztalra egy csomag Starbaits Signal bojlit!
A srácokat kérdeztem azthiszem konkrétan a Sanyit hogy:fogtok ilyet is árulni?!
Mire ő: aha,meg egy csomó új gyártó cuccait!
Na innen az info!
Ha ők nem mondtak igazat hát akkor én se.!c!
Amúgy a Sanyi üzletvezető,szerintem biztos nem mondta volna ha nem így van meg akkor mit keresett ott a csomag bojli?
#7csarsz - 2011.01.17 19:11:35
Szia Tofek!
Te hol hallottad ezt????
#8grass - 2011.01.17 19:01:43
Szia Tofek!
Na ez nekem még új....:)
A héten lesz valszeg egy összejövetelünk, még nem kaptam ilyen infót. Ha kapható lesz, akkor annak örülök, mert elismert áruház polcaira kerül egy elismert termék !e!
#9Tofek - 2011.01.17 18:54:13
Szia grass!

Örömmel láttam/halottam hogy már a Walterlandban is kaphatóak lesznek a termékeitek!!e!
Remélem a februári bojlis hétvégén is ottlesztek.
#10Tofek - 2011.01.05 21:54:46
Szeretettel várunk grass! É!e!s ezt nem csak a magam nevében mondom azthiszem.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [1 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]
Keresés
Amit Beírsz, Keressük:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Klub tagok
Online vendégek: 4

Online tagok: 0

Klub tagok: 1,198
Legújabb tagunk: angyal
Partnereink


MaxcarpCARPSOULBig Carp BaitsIHPAUTENTIK SNIPERSTARBAITSCARPSHOPCFBSBS Tactical Bait ProductsCAJG CENTERKeleti Horgászbolt


Partner Oldalak


HorgászSajtó


Magyar Pontyhorgászok EgyesületeYaXeYcarp weblapja


Horgászclub HungaryBarracuda HorgászboltBojlistavak.huCARPAHOLIX webáruházCARPEXPRESS.NET